Начало / Свят / Фредерик Форсайт получи „Диамантен кинжал”

Фредерик Форсайт получи „Диамантен кинжал”

Писателят Фредерик Форсайт получи „Диамантен кинжал” – приз за цялостен принос към криминалното писане, пише „Гардиън”. Наградата се дава от Асоциацията на криминалните писатели във Великобритания. Авторът е почетен заради „поставяне на нов стандарт в проучванията и истинността при трилърите”.

„Диамантен кинжал”, изработен от „Картие”, са получавали още П. Д. Джеймс, Джон льо Каре, Иън Ранкин и др. Форсайт споделя, че за него е „голяма чест” да получи приза, „особено като се има предвид, че съм избран от колеги”. Писателят е създал 11 бестселъра, включително „Денят на Чакала”, който е продаден в над 10 милиона копия. Книгата е дебютен роман за Форсайт, а куриозното е, че е написана само за 35 дни през 1971 г.

Фредерик Форсайт е бил пилот в армията и разследващ журналист, преди да стане писател. Той използва опита си, при създаването на творби. Той споделя, че обикновено му отнема близо година  проучване и само 2 месеца и половина, за да я напише, като пише по около 10 страници на ден. „Бях убеден, че ако ще пиша за даден вид пистолет, трябва първо да го разгледам, за да го опиша правилно до всеки детайл”, споделя автора.
Макар да е заявявал в миналото, че няма намерение да пише още книги, в момента писателят е в процес на проучване за нова книга. Очаква се да започне да я пише през октомври.

Фредерик Форсайт е писател, роден през 1938 г. в Англия. В края на 60-те години на миналия век е бил пилот в кралските Военновъздушни сили, а след това известно време е кореспондент в агенция „Ройтерс”. На български са преведени много негови книги, сред които „Денят на Чакала”, „Дяволска алтернатива”, „Кобрата”, „Ветеранът” и др.

Книгите на Фредерик Форсайт тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

254434676_1606343329705090_2546669015916012619_n

Германците имат все по-големи проблеми с четенето

Функционалната неграмотност води до непълноценен живот Германия може да се похвали с нулева неграмотност – …