Начало / Любопитно / Стара воденица възкръсна като книжарница

Стара воденица възкръсна като книжарница

Сградата е на близо два века

uvodni2

Книжарница „Монтегю“ се намира в американския щат Масачузетс – при това на повече от ефектно място. Неин дом е всъщност почти двестагодишна воденица. В тон с ретро обстановката, и книгите, които предлага книжарницата, са антикварни. Посетителите също не бързат – могат всъщност спокойно да поседнат в някой от кътовете за четене.

Сградата е максимално запазена, а интериорът по-скоро напомня за стар и уютен дом. По рафтовете пък – или на купчини направо на пода, са подредени както нехудожествени, така и биографични или дори романтични книги.

Гледката от прозорците е към бързея Саумил, който минава току до основите на нявгашната воденица – затова и самата книжарница се рекламира с фразата, че предлага 40 хил. заглавия и… един водопад. Сред редовните клиенти на книжарницата е и комикът Джон Ходжман.

И изобщо, мястото е чудесно за почивка или за търсене на предизвикателства в „Монтегю“ – наред с книгите, тук има кът с музика, хубаво кафене и малко ресторантче.

Книжарницата всъщност носи името на самото населено място. Дом за десетина хиляди души, Монтегю предлага да се насладим на невероятната масачузетска природа. Добрите впечатления допълва и местната минипивоварна.

Snimka

За книжарницата пък тукашните хора са сигурни, че е най-вълшебната и най-красивата в цялата страна

Информация и снимки: The Montague Bookmill и Only In Your State

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …