Начало / Свят / Стрийминг платформа за учебници предлагат словаци

Стрийминг платформа за учебници предлагат словаци

Идеята улеснява живота на студентите

ivan-fratric-820x436

Александър Светлик и Иван Фратрич започват проекта си още докато учат – на самите тях им липсвал ефективен достъп до книги и надеждни източници. Системата от десетилетия е една и съща… Студентите или заемат нужните книги от библиотеката, или ги купуват, като много скоро те вече са непотребни. Разходите пък достигат стотици наши левове за една учебна година.

Ineduco, както се казва стартъпът на двамата словаци, прави възможно да се стриймват учебници и друга необходима за образователни цели литература, както сме свикнали например да го правим в „Нетфликс“. Абонаментът е двайсетина български лева на месец, като средно клиентите им използват по този начин между 6 и 18 книги.

Искаме да подобрим академичната среда – казва един от основателите, Александър. – Предлагаме 50 хил. учебника, разделени в различни категории, като 80% от книгите са на английски. Останалите езици са словашки, немски и чешки.

Платформата стартира безплатно в началото на годината, като и досега предлага първите седем дни под формата на пробен период без заплащане. За да успее идеята, създателите на Ineduco са пресметнали, че се нуждаят от 250 хил. студенти. Първоначалното финансиране е осигурено от словашкия Zero Gravity Capital, който е създаден именно с цел да подкрепя „млади“ проекти.

Точка в полза на идеята на Александър и Иван е това, че стриктно отчисляват и авторски права за всяко стриймване. По този начин намалява и делът на пиратски разпространяваните текстове в интернет

Информация и снимки: Ineduco и StartupStockPhotos за Pixabay 

Прочетете още

fiona-murray-A-QDFMzD1uE-unsplash

10 вечно актуални книги

Заглавия, които са задължителни за всяка домашна библиотека Книгите остаряват красиво – особено хубавите. Има …