Начало / Свят / Четири издателства наддават за мемоарите на Аманда Нокс

Четири издателства наддават за мемоарите на Аманда Нокс

Аманда Нокс – американската студентка, която беше оправдана по обвинение за убийство, ще получи 7-цифрена сума, за да разкаже историята си в книга, съобщава „Индипендънт”. Нейните мемоари ще бъдат базирани на дневник, който тя си е водила преди, по време и след събитията около смъртта на нейната британска съквартирантка Мередит Кърчър.

За правата да публикуват книгата й се борят 4 от най-големите издателства в света – „Саймън & Шустър”, „Рандъм Хаус”, „Пенгуин” и „Харпър Колинс”. Интересите на 24-годишната жена защитава адвокатът Робърт Барнет, който е работил още с Барак Обама, Бил Клинтън и Тони Блеър.
Аманда Нокс беше обвинена в убийството на своята съквартирантка Мередит Кърчър заедно с тогавашния й приятел Рафаел Солечито и Руди Херман Геде от Кот д`Ивоар.

През 2009 г. Нокс беше осъдена на 26 години затвор, Солечито на 25, а африканецът на 30. Нокс и Солечито бяха оправдани след няколко години зад решетките, докато Геде продължава да излежава присъдата си. Аманда Нокс продължава да е обект на множество дебати относно това дали е невинна или не, като и двете тези имат много привърженици.

Свързани заглавия
Адвокат на Обама ще търси издател на оправдана за убийство

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

224706_b

Да следваш последните птици на света

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Нежен и лиричен разказ за себеотрицанието в името на обещание, …