Начало / Свят / Обявиха разширения списък за „Романтичен роман на годината”

Обявиха разширения списък за „Романтичен роман на годината”

Стана ясен разширеният списък на книгите, които ще се борят за прозвището „Романтичен роман на годината”, съобщи „Гардиън”. Номинирани са 25 автори в 5 категории – съвременен романтичен роман, епичен романтичен роман, исторически романтичен роман, роман романтична комедия и романтичен роман за юноши. Победителите в отделните категории ще бъдат обявени на 5 март. Те ще се състезават за окончателния победител, който ще стане ясен на 17 май. Жури е екип от Асоциацията на романтичните романисти.

Интересен факт е, че сред тазгодишните номинирани има само един мъж – Майкъл Ардити с „Jubilate”. Сред останалите претенденти личат имената на Роузи Томас с „Кашмиреният шал”, Фрея Норт с „Шансове” и др.

Наградата за „Романтичен роман на годината се дава” от далечната 1960 г. насам. В миналото са триумфирали популярни автори, като Филипа Грегъри, Джоана Тролъп и Джулия Грегсън.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1611164053494_n_msnbc_full_amandagorman_210120_1920x1080

Поетеса прикова вниманието на Америка

Аманда Горман участва в инаугурацията на президента Байдън 22-годишната поетеса представи шестминутно стихотворение, наречено The …