Начало / Читатели / Песни за огън и кръв

Песни за огън и кръв

Добре дошли в един необикновен фантастичен свят

002

Дженифър Л. Арментраут е от онези смели писатели, които трудно се спират пред ограниченията на жанровете. Може би защото е от поколението, израснало сред несъществувуващо преди изобилие от най-различни заглавия, пък и разполагащо с възможностите на социалните мрежи. Така в книгите ѝ се редуват романтични моменти с паранормални явления. Пише за млади читатели, но в същото време се изкушава и от еротиката. А постепенно изгражда една фентъзи вселена, която се разширява с всяка новоизлязла книга.

При това е извънредно продуктивен автор – на 42до момента тя има написани около 60 книги. А началото изобщо не подсказва такова развитие на нещата… Непрекъснато получава откази, докато не публикува за първи път преди 12 години. И настава шеметна декада!

Самата Дженифър израства с книгите на Лиса Джеймс Смит – и така се влюбва в „Дневниците на вампира“ и „Забранена игра“, че сама решава да стане писател. Вместо да решава задачи, пише в часовете по алгебра първата си книга. После завършва психология, която със сигурност сега ѝ помага да придаде повече дълбочина на своите герои.

maxresdefault (2)

Пробива с поредицата „Заветът“

В нея се сблъскват чистокръвните и полукръвните. Отношенията помежду им са забранени, но Алекс се опитва някак да заобиколи правилото. Фурии, деймони и Хематои населяват страниците на поредицата. Общо книгите в нея са седем. У нас точно излезе третата – „Божества“.

„Кръв и пепел“ е от по-новите серии

Досега са излезли четири заглавия, но Дженифър планира да се появят още две – по едно през тази и следващата година. За престижа, който има поредицата, говори и читателската награда на „Гуудрийдс” за най-добра романтична история преди три години. Печели я всъщност уводната книга „От кръв и пепел“. Критиката нарича романа „секси, пристрастяващ и неочакван“, а Дженифър Л. Арментраут си спечелва сравнения със Сара Дж. Маас.

Очаква ни нова книга от „Плът и огън“

Това е последната засега поредица на Дженифър – дотук с три заглавия. Ние обаче вече очакваме с нетърпение превода на второто – „Светлина в пламъка“. Книгата ще се появи буквално след часове… И тук фентъзи светът, който изгражда писателката, е пълен с чудеса, вълшебства и… малки предателства. Серафина сякаш е завлядана от мрака и надежда за нея няма, но всъщност е родена с мисия – да спаси народа си. А влюби ли се… това ще означава предателство.

jen

Месец на Дженифър Л. Арментраут има сега в „Хеликон“ – купете някой от избраните романи и ще получите като подарък „Полукръвна“, първата книга от серията „Заветът“. Всичко това – до 16 февруари 2023 г.

За писателката: Краси Проданов
Снимки и илюстрации от awai.com, Moan Inc., Books are my Third Place, Bookish Wayfarer и „Уикипедия“

 

Прочетете още

244791_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (29 април – 5 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Бал във Версай от Даниел Стийл 2. Времеубежище (трето издание) от Георги …