Начало / Любопитно / Книгата на принц Хари стана бестселър още преди да е излязла

Книгата на принц Хари стана бестселър още преди да е излязла

Интересът е огромен

ezgif.com-gif-maker

Амазон“ вече обяви провокативното четиво за бестселър, като Spare, както се казва книгата, е поставена под номер едно сред най-купуваните. Официално тя излиза именно днес – 10 януари 2023 г. За да откликнат на огромния интерес, много книжарници ще останат отворени тази вечер чак до полунощ.

Периодът преди появата на автобиографията беше белязан от редица скандали. Наложи се принц Хари да даде и няколко интервюта, за да свали градусите на напрежение.

Първите щастливци се сдобиха със Spare още в нощните часове – някои книжни магазини изобщо не затвориха, за да имат право да продават книгата от полунощ. За излизането на Spare всъщност се знае още от 2021-а, като датата на премиерата беше отложена веднъж в знак на почит към починалата кралица Елизабет II.

„За 38 години историята ми беше разказвана от толкова различни хора – казва принц Хари пред ITV1, – при това умишлено изкривявана и разкрасявана. Стори ми се, че е дошъл моментът да разкажа сам за живота си.”

Случиха се неща, които бяха невероятно нараняващи – някои са в миналото, други са актуални”, казва още той. Сред признанията на принц Хари е и това, че от смъртта на майка си – принцеса Даяна, не е плакал никога. Наред с това обаче, той обвинява „някои членове на кралското семейство”, че „влязоха в леглото с дявола, за да подобрят имиджа си”.

Принц Хари описва и това как брат му, принц Уилям, е влязъл във физическа разпра с него, като поводът е бил Меган Маркъл. „Искам да спечеля отново баща си и брат си”, признава обаче авторът на новата книга.

Въпреки че излиза днес, правата на книгата вече са откупени в редица страни. Засега е сигурно, че ще излезе на 16 езика. Приходите от Spare ще отидат за бедни и болни деца в африканските държави Лесото и Ботсвана. Принц Хари ще дари част от печалбата и на организация, правеща възможно болните деца да се лекуват у дома.

Информация и снимки: NDTV и Sky UK

Прочетете още

Abdulrazak Gurnah

Нобеловият лауреат Абдулразак Гурна: „Всеки има свой прочит на историята“

Писателят се срещна с публика в Брюксел Събитието с носителя на Нобелова награда за 2021 …