Начало / България / „Жени под влияние” – книгата срещу насилието в семейството

„Жени под влияние” – книгата срещу насилието в семейството

Новата книга на френската психотерапевтка Мари-Франс Иригоайен е вече в книжарниците. „Жени под влияние” е задълбочен анализ, който ще помогне на много жени да идентифицират навреме признаците на психологически натиск и да избегнат вероятността от физически тормоз от страна на партньора.

Франс Иригоайен нашумя у нас след като излезе първата й книга „Моралният тормоз. Перверзното насилие в ежедневието” през 2001 г.

„Жени под влияние“ сблъсква читателя с горчивата статистика за случаите на упражнено и обичайно упражнявано насилие в рамките на семейните взаимоотношения. Авторката изследва причините, поради които днес, когато равнопоставеността на половете се заявява като безусловна ценност, моделите на активния, доминиращ мъж и пасивната жена продължават да функционират и да се налагат от родители, от рекламния бизнес и медиите. Тя отстоява тезата, че осъзнаването на мотивите за вербалната агресия е залог за постигане на хармония.

Мари-Франс Иригоайен е известен съвременен психиатър, психоаналитик и семеен психотерапевт. Родена е във Франция през 1949 г. Има докторска степен по медицина, професионалните й интереси са насочени към механизмите на агресивното поведение, психическия и физическия тормоз.

Откъс от „Жени под влияние” тук

Книгите на Мари-Франс Иригоайен тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Аталанта_корица

Магьосникът Джани Родари с непревеждан досега роман

По книжарниците вече можете да откриете луксозното илюстровано издание „Аталанта“– неиздаван досега роман от италианския …