Начало / България / „Жени под влияние” – книгата срещу насилието в семейството

„Жени под влияние” – книгата срещу насилието в семейството

Новата книга на френската психотерапевтка Мари-Франс Иригоайен е вече в книжарниците. „Жени под влияние” е задълбочен анализ, който ще помогне на много жени да идентифицират навреме признаците на психологически натиск и да избегнат вероятността от физически тормоз от страна на партньора.

Франс Иригоайен нашумя у нас след като излезе първата й книга „Моралният тормоз. Перверзното насилие в ежедневието” през 2001 г.

„Жени под влияние“ сблъсква читателя с горчивата статистика за случаите на упражнено и обичайно упражнявано насилие в рамките на семейните взаимоотношения. Авторката изследва причините, поради които днес, когато равнопоставеността на половете се заявява като безусловна ценност, моделите на активния, доминиращ мъж и пасивната жена продължават да функционират и да се налагат от родители, от рекламния бизнес и медиите. Тя отстоява тезата, че осъзнаването на мотивите за вербалната агресия е залог за постигане на хармония.

Мари-Франс Иригоайен е известен съвременен психиатър, психоаналитик и семеен психотерапевт. Родена е във Франция през 1949 г. Има докторска степен по медицина, професионалните й интереси са насочени към механизмите на агресивното поведение, психическия и физическия тормоз.

Откъс от „Жени под влияние” тук

Книгите на Мари-Франс Иригоайен тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …