Начало / България / Ново издание на „Фирмата” от днес на книжния пазар

Ново издание на „Фирмата” от днес на книжния пазар

„Фирмата” – юридическият трилър, който направи американския писател Джон Гришам световноизвестен, отново е на книжния пазар. Книгата излезе през 1991 г., но продължава да бъде на върха.

Това е вторият роман Гришам – след „Време да убиваш”. През 1993 г. „Фирмата” е екранизиран – в главната роля е Том Круз. Успехът на лентата окончателно превърна романа в съвременна класика.

Новото издание отново е „Обсидиан” – издателската къща, която държи правата на Гришам за България.

Дълго преди името Джон Гришам да стане символ на модерния на съдебен трилър, писателят работи по 60-70 часа на седмица като адвокат в щата Мисисипи, отдавайки се преди работа и по време на почивките на съда на своето хоби – пише своя първи роман.
Гришам е роден на 8-ми февруари 1955 г. в щата Арканзас в семейството на строителен предприемач и домакиня.Като дете мечтае да стане професионален бейзболист. Отчитайки липсата на нужните качества за професионална спортна кариера, той променя своята визия за бъдещето и специализира счетоводство в щатския университет на Мисисипи. През 1981 г. завършва адвокатско училище. Практикува право почти десетилетие. Специализира криминално право и съдебни спорове. Един ден в съда бъдещият писател изслушва сърцераздирателната изповед на 12-годишната жертва на изнасилване. Това го подтиква да започне да пише. През 1988 г. се появява „Време да убиваш”, след като няколко издателства преди това отхвърлят ръкописа.
Сега Гришам е преведен на над 29 езика. Книгите му имат респектиращите над 60 милиона тираж.

Книгите на Гришам тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на Русия_корица

Русия, познатата и непознатата

По книжарниците излезе „Кратка история на Русия“ – въведение в руската история и култура от …