Начало / Свят / Отново филмират „Ребека” от Дафни дю Морие

Отново филмират „Ребека” от Дафни дю Морие

Ще бъде направен нов филм по известния роман на Дафни дю Морие, „Ребека”, съобщава „Гардиън”. Сценарист ще бъде Стивън Найт, който е автор на сценария на успешния трилър „Изчточни обещания”. Студията, които ще разпространяват прожекцията са „Дриймуъркс” и „Уъркинг тайтъл”.

Книгата е публикувана през 1938 г. и става една от най-популярните в жанра мистерия за времето си. Историята разказва за жена, която се опитва да се впише в ролята си на съпруга на богат аристократ. Интригата се завърта около неговата зловеща икономка. Произведението е филмирано през 1940 г., а режисьор е легендарният Алфред Хичкок. Основните персонажи са играни от Лорънс Оливие, Джоан Фонтейн и Джудит Андерсън. Филмът печели два „Оскар”-а, включително за най-добър филм.

Дафни дю Морие е британска писателка и драматург, родена през 1907 г. Нейните книги са с фантастични и криминални елементи. Творбите и „Ребека” и „Птиците” са филмирани от Алфред Хичкок. Тези творби са преведени на български. Достъпни за българския читател нейни произведения са още „Изкупителна жертва” и „Куклата”. Умира 1989 г.

Свързани заглавия
Излиза колекция с новооткрити творби на скандалната Дафни дю Морие

Книги от Дафни дю Морие тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227593_b

Демоничните разкази на окултистите

Антология, от която всеки фен на мистиката и мистерията има нужда “Страшни разкази на прочути …