Начало / Любопитно / Сериал по книга на Тейлър Дженкинс Рийд ще е хит наесен

Сериал по книга на Тейлър Дженкинс Рийд ще е хит наесен

Това е и най-продаваната ѝ книга

tjr-cover-option-5-1622496806

„Дейзи Джоунс&The Six” беше дори обявена за книга на 2019-а от „Вашингтон Поуст” и „Ескуайър”. Рийз Уидърспун, известна с читателските си пристрастия, също я включи сред задължителните за прочитане.

Историята е за възхода на музикална група през 70-те. На фокус е младо момиче, което иска да стане звезда. Засега обаче най-голямото ѝ постижение са случайни връзки със знаменитости от сцената. И все пак нейният ден идва

Тейлър Дженкинс Рийд признава, че пише книгата под влияние на собствените си преживявания, докато израства. Резултатът обаче е повече от динамична история, която ни пренася в най-лудешките времена на миналия век.

Зад идеята за сериал застава също Рийз Уидърспун, която се заема с продуцентската роля. Снимките са в Ню Орлиънс и в Холивуд, а в главната роля ще видим Райли Киоу. Любопитното в случая е, че музикалната звезда от 70-те ще бъде изиграна от внучката на самия крал на рока Елвис Пресли. Ще ѝ партнира Сам Клафин.

Засега екипът се е прицелил в стандартното число от 12 епизода, макар че и тук могат да се очакват изненади. Датата на премиерата все още не е известна, а сред нещата, които будят любопитство, е и музиката, която ще съпровожда филма – нали става дума за банда, която покорява именно музикалните сцени… Тежката задача ще е за Блейк Милс, който си е сътрудничил с цяла плеяда величия в жанра – Нора Джоунс, Пинк, Дзукеро и др.

dazy

„Дейзи Джоунс & The Six” разкрива историята на едно рок чудо от 70-те и на български – преводът на книгата е на Десислава Велинова. „Ще плени сърцата ви, както плени и моето”, казва например споменатата вече Рийз Уидърспун. Може би ще й повярваме… с първата страница

Информация и снимки от IMDb и Lainey Gossip

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Disneys-Snow-White-1-e1698432109480

Латиноамериканската Снежанка – още проблеми и отложена премиера

Ще видим филмираната приказка през 2025-а Продукцията на „Дисни“, която представлява римейк на първия пълнометражен …