Начало / България / Предпремиера на „Евроинтеграция без илюзии” от Вацлав Клаус

Предпремиера на „Евроинтеграция без илюзии” от Вацлав Клаус

Института за пазарна икономика (И.П.И) организира предпремиера на книгата на Вацлав Клаус – „Евроинтеграция без илюзии”. Тя ще се състои на 16 февруари (четвъртък) от 18 ч в Икономическата библиотека на И.П.И и БМА (София, бел. Патриарх Евтимий” 22, ет. 3).

На предпремиерата на книгата ще присъстват посланикът на Чешката република Н.Пр. Павел Вацек и неговият заместник Томаш Хробак.
Книгата ще бъде представена от Здравко Попов – посланик на Република България в Чешката република, Аделина Марини от сайта erinside.eu и Петър Ганев – старши икономист от Института за пазарна икономика.

„Евроинтеграция без илюзии” (2011) е високоинтелигентна, провокираща към размисъл книга, която поставя процесите на евроинтеграция в широка социологическо-историческа рамка. Погледът на чешкия президент върху развитието на съюза е безпощадно реалистичен. Според него Европа се движи към „изгубено десетилетие”, което може да се сравни ситуацията в Япония през 1990 г.: с липса на икономически растеж, съкращаване на постоянните и спасителните пакети, както и социални сътресения.

Вацлав Клаус (1941) е чешки политик и икономист, вторият демократично избран президент на Чехия, един от най-влиятелните политици в историята на Чешката република. Той е един от основателите на Гражданската демократична партия в Чехия. В края на февруари 2003 г. Вацлав Клаус е избран за президент, а през 2008 г. е преизбран на президентския пост.
Фото: en.wikipedia.org

„Евроинтеграция без илюзии” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

eliott-reyna-kcT-7cirBEw-unsplash

Скролването ни пречи да прочетем над 300 книги годишно

Отделяме все повече време за смарт устройства Губим го напълно неосъзнато – сякаш изключвайки от …