Начало / Свят / „Амазон” ще отваря книжен бутик в Сиатъл

„Амазон” ще отваря книжен бутик в Сиатъл

Онлайн гигантът „Амазон” ще отвори класическа книжарница, съобщи huffingtonpost.com. Очаква се обектът да отвори врати в следващите няколко месеца. Той ще се намира в Ситъл, където е и централата на компанията.

Не са уточнени детайли относно дизайна или точния адрес на магазина. През 2009 г. Също имаше слухове, че компанията на Джеф Безос възнамерява отваря обекти – само че в Лондон, но те не се потвърдиха.

Това, което сега е сигурно, е, че няма да се продава всичко, а само продукти над средния клас, както и такива, които рядко се намират. Очаква се в книжарница „Амазон” да се продават хай-тек устройства за четене, както и най-търсените хартиени книги – а търговецът отлично знае кои са те. Такава комбинация между високи технологии и класически книжни стоки ще бъде нещо наистина интересно. Германският в. „Ди велт” определи бъдещата книжарница като „нещо като „Старбъкс”, само че за изкуство”. Блогърът Кристер Холоман пък я нарече „бутик за книги”.

Както е известно, „Амазон” е в жестока конкуренция с „Епъл”. Може би инвестирането в класически магазини ще бъде нова ниша, в която онлайн търговците ще се борят за надмощие.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …