Начало / България / Голяма тайна, надвиснала над семейството като черна сянка

Голяма тайна, надвиснала над семейството като черна сянка

Корица Завръщане от сенкитеВъв втория роман на Калина Тачева „Завръщане от сенките“ , историята на българската героиня от романа „Двойна реалност“, вече под името Августина Уилямс, продължава. Писателката и бивш профайлър се връща в страната си след шест години отсъствие. Убиец от миналото ѝ се завръща и се проявява отново, а тя е решена този път да го разкрие и да постави край на престъпленията. Преди всичко, обаче, трябва да се изправи срещу сенките в самата себе си.

„…Ава вече знаеше истината. Тя върна снимката на нощното шкафче и продължи да търси из стаята. Започна внимателно да отваря чекмеджетата едно по едно. Тениски, пуловери, бельо и чорапи – всичко неизползвано от шест години. Сякаш семейството все още живееше тук – всичко бе малко по-овехтяло, малко по-прашно, но животът се виждаше във всеки един елемент. Апартаментът не бе пипнат, нищо не бе взето – това бе тяхната спалня, тяхното интимно място! Там бяха дрехите, които бяха носили; брачното легло, в което бяха спали, и снимките с техните най-близки. Но в този на пръв поглед приятен уют, който струеше от всеки един детайл в обикновената спалня, имаше тайна! Голяма тайна, надвиснала над семейството като черна сянка – като призрак, който витаеше из този въздух, който в момента Ава вдишваше. Вече знаеше, че именно тази тайна бе довела до смъртта на двойката.“

Калина Тачева е магистър Масови комуникации и Връзки с обществеността, като винаги е имала страст към писането и художествената литература. През 2020 година тя издаде първия си роман – „Двойна реалност“, който постави началото на писателската ѝ дейност в криминалния жанр. Книгата проследява разследването и залавянето на опасна престъпна организация, занимаваща се със секс трафик на територията на Лос Анджелис. Макар и историята да не е по действителен случай, тя обръща внимание на реално съществуващи проблеми от днешното общество.