Начало / Свят / Колекция от снимки на Хитлер ще бъде преиздадена във Великобритания

Колекция от снимки на Хитлер ще бъде преиздадена във Великобритания

Книга със снимки на Адолф Хитлер ще бъде преиздавана, съобщи британският „Телеграф”. Фотографиите са били правени в края на 20-те години на миналия век от личния фотограф на нацисткия лидер Хайнрих Хофман. Те изобразяват диктатора, който прави различни жестове, за да се види как изглежда в очите на германците.
Хитлер е отказал те да станат обществено достояние. Хофман обаче ги публикувал през 50-те години на ХХ в. в своите мемоари, озаглавени „Хитлер ми беше приятел”. Сега автобиографията на фотографа ще бъде преиздадена на английски език.

Именно Хофман е човекът, запознал диктатора с неговата асистентка – известната Ева Браун. Хофман преживял войната. Лежал е 4 години в затвора заради връзката си с нацизма. Умира през 1957 г. на 72 години.

 „Имало е замисъл, когато са правени тези снимки. Както знаят всички, Хитлер е бил много успешен оратор. Фотографиите показват, че той е тренирал, за да го постигне. Наистина, когато видим речите му сега, ни изглежда като манияк, но тогава е постигал успех. В някои аспекти Хитлер е изпреварил времето си, бил е модерен политик – интересувал се е как изглежда като публична личност”, заявява британският историк Роджър Мурхаус.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225012_b

Стив Бери: Внимавайте, докато четете тази книга: може да остави следа върху вас!

В „Черният списък“ на Джак Кар целият екип на капитан трети ранг Джеймс Рийс загива …