Начало / Критика / От купчинката с непрочетени: Колекция от емоции предлага „Книга за лятото”

От купчинката с непрочетени: Колекция от емоции предлага „Книга за лятото”

За още повече настроение в дългите топли дни

leto

Мишел Гейбъл е име, което добре познаваме – нейната „Парижкият апартамент” се превърна в истинска сензация, като породи цяла вълна от книги, посветени на френската столица. „Книга за лятото” обаче диша в свой собствен ритъм, като носи подписа на хубавата проза, която създава американската писателка.

Имението Клиф Хаус е декор на историята, която разказва Мишел Гейбъл. Образите на три поколения жени се примесват по страниците, но въпросът е дали животите им ще зазвучат като симфония или… просто като какафония.

Много са случките, които тъкат повествованието на романа – всяка една изживяна от Сара, Руби или Бес. За да подсили драматизма на собствените ни животи, Мишел Гейбъл показва и безпощадността на природата. А над всичко това е неумолимото време, което изяжда чувства, идеали, че и животите ни.

Радостта и тъгата обаче са естествени наши състояния, напомня ни създателката на тази книга за лятото. Редувайки емоциите, които са способни да раздират човешката душа, тя създава великолепни 400 страници. И безкрайните летни дни са прекрасен момент да се заровите в тях. Защото написаното има свойството да вдъхва живот и на нашите копнежи. Може би ще видите живота си другояче… Или пък ще се влюбите. А заедно с това ще напишете и своя собствена „Книга за лятото”.

Мишел Гейбъл е финансист по образование. Започва да пише още на 10. Но едва на 31 поема по пътя към професионалното писателско поприще. Големият миг за нея идва с излизането на „Парижкият апартамент” през 2014-а. После остава в Париж за още една книга – „Ще се видим в Париж”. А след „Книга за лятото” излезе и друга, пак лятна – „Лятото, когато срещнах Джак”. В основата на сюжета на най-новата пак за са замесени книгите, като има и… френска връзка. Казва се „Тайната на книжаря”.

stažený soubor

Но сега разтваряме „Книга за лятото”. А тя е топла, лирична, завладяваща… точно онова, от което имаме нужда този сезон

От купчинката с непрочетени на Краси Проданов
Снимка на Мишел Гейбъл от kedm.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

16

15 цитата за умението да разказваме истории

Способността да го правим е основополагаща днес Историите са навсякъде около нас – достатъчно е да …