Начало / Любопитно / Децата се учат да четат и мислят с активни карти

Децата се учат да четат и мислят с активни карти

Обучението с тях е динамично

karti

Слънчевите дни са все повече – затова и децата също стават все по-активни. Обичайните игри навън може да се допълнят ефектно с активните карти, които имат удивително много добри черти.

Достатъчно е вкъщи да изучите принципа им и ще видите, че малкият човек бързо ще се запали по тях. Играйте заедно и резултатът скоро ще е налице.

Активни карти се препоръчват, от една страна, като подпомагане в процеса на образование, но също така и заради нуждата от смислени и съдържателни игри. Допълнителен бонус е това, че активните карти учат децата да играят без помощта на вездесъщите в нашата ера електронни устройства.

Картите са хубаво помагало и за да свикне детето с писан текст – те предлагат обикновено любопитни подробности, които малчуганът лесно и с радост запомня.

Пример за всичко това може да са например „100 гатанки забавни за дечица славни”. С тяхна помощ се развива съобразителността на най-малките. Други такива карти изискват активно участие от страна на детето – като „Аз готвя здравословно с мама”. Тук говорим за процес, който изисква повече време, но резултатът е придобиване на полезни умения още в най-ранна детска възраст.

Активните карти могат да послужат като помощник и във важни теми, да речем движението по улицата и изобщо, създаването на безопасна среда. Такива карти са „Бъди в безопасност”, които по пътя на играта подсказват възможни ситуации у дома, на улицата и дори сред природата.

278567981_5776415572373633_47648005603400899_n

Картите са наистина новаторски и модерен начин децата да научават важното за самите тях от света наоколо и в същото време да се забавляват

Виждате, че активните карти могат да са едновременно възпитателно средство и инструмент за смислена игра. На всичко отгоре придават порядък и на собствените ни занимания с детето. Смяната на картите – и представянето на различни теми, правят тази игра винаги интригуваща. Сторили сме най-важното – спечелили сме доверието и интереса на малкия човек.

Сред картите има такива с логически задачи или пък посветени на писането. Помагат и пътуването да е забавно, а не отегчително. Ако детето ви се е запалило по някоя тема, може да разширите погледа му именно чрез подходящи карти.

Хубавото е, че до детския празник включително – 1 юни, „Хеликон” предлага активните карти на „Клевър Бук” с 10% намаление. И игрите могат да започнат!

Активните карти представи Краси Проданов
Илюстрации от фейсбук профила на издателството

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

liana-mikah-Puhj02KOHrc-unsplash

Доказано добрите книги – с нещо доказано вкусно

Комбинацията книга и храна прави преживяването двойно Есенните дни носят със себе си възможността – …