На фокус
Начало / Класации / Други / Руснаците харесват Бакман, но търсят най-вече книги за себеразвитие

Руснаците харесват Бакман, но търсят най-вече книги за себеразвитие

Класацията е за електронни и аудиокниги

news_detailed_picture

Изготвя я компанията „ЛитРес, като става въпрос за онези заглавия, които имат най-голяма популярност както в тяхната мрежа, така и сред читателите в библиотеките.

На върха с повече от 30 хил. продадени копия се озова „Тревожни хора” на Фредерик Бакман. Втора е «К себе нежно. Книга о том, как ценить и беречь себя» от Олга Примаченко – популярен журналист, писател и ютюбър. Трета пък е изключително популярната и у нас „Най-богатият човек във Вавилон” на Джордж Самюъл Клейсън. Следват „Петте езика на любовта” от Гари Чапмън и A Killer’s Mind на израелския писател Майкъл Омер.

ЛитРес” изготвя и класация само на базата на продажби – без да отчита интереса в библиотеките. В тази графа за трета поредна година на върха е „Подсъзнанието може всичко” от Джон Кехоу47 хил. продадени копия през 2021-а). Втора е именно „Най-богатият човек във Вавилон”, а на почетната стълбичка място е намерила и „Радикална прошка” на Колин Типинг. Четвърта е харесваната и у нас „Зелени светлини” на Матю Макконъхи, а пета – „Ти си върхът” на Джен Синсеро.

„Зелени светлини” на 52-годишния Макконъхи печели и още една почетна титла – за най-продавана книга, излязла през тази година. Иначе на върха по популярност сред авторите е Борис Акунин. Най-търсен жанр – самопомощ и личностно развитие.

unnamed

ЛитРес” е най-известната компания за електронни книги в Русия. Създадена е през 2005-а, като предлага в каталога си повече от милион заглавия както от руски, така и от чужди писатели

Друга гордост на фирмата са близо петдесетте хиляди безплатни книги, които могат да бъдат изтеглени от платформата ѝ. Внушителен брой нови заглавия се появяват всеки месец – близо 5 хил. Наличните аудиокниги са около 65 хил. Достъп до „ЛитРес” осигуряват общо 25 приложения във виртуалното пространство.

Лира.бг по материали от „ЛитРес”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

66 (1)

Денис Коробко: Съдбата на писателите емигранти е да бъдат чути извън родината си

Как Сергей Лебедев пусна духа от бутилката с романа си „Дебютант“ За това говорим с Денис …