Начало / Класации / Други / Руснаците харесват Бакман, но търсят най-вече книги за себеразвитие

Руснаците харесват Бакман, но търсят най-вече книги за себеразвитие

Класацията е за електронни и аудиокниги

news_detailed_picture

Изготвя я компанията „ЛитРес, като става въпрос за онези заглавия, които имат най-голяма популярност както в тяхната мрежа, така и сред читателите в библиотеките.

На върха с повече от 30 хил. продадени копия се озова „Тревожни хора” на Фредерик Бакман. Втора е «К себе нежно. Книга о том, как ценить и беречь себя» от Олга Примаченко – популярен журналист, писател и ютюбър. Трета пък е изключително популярната и у нас „Най-богатият човек във Вавилон” на Джордж Самюъл Клейсън. Следват „Петте езика на любовта” от Гари Чапмън и A Killer’s Mind на израелския писател Майкъл Омер.

ЛитРес” изготвя и класация само на базата на продажби – без да отчита интереса в библиотеките. В тази графа за трета поредна година на върха е „Подсъзнанието може всичко” от Джон Кехоу47 хил. продадени копия през 2021-а). Втора е именно „Най-богатият човек във Вавилон”, а на почетната стълбичка място е намерила и „Радикална прошка” на Колин Типинг. Четвърта е харесваната и у нас „Зелени светлини” на Матю Макконъхи, а пета – „Ти си върхът” на Джен Синсеро.

„Зелени светлини” на 52-годишния Макконъхи печели и още една почетна титла – за най-продавана книга, излязла през тази година. Иначе на върха по популярност сред авторите е Борис Акунин. Най-търсен жанр – самопомощ и личностно развитие.

unnamed

ЛитРес” е най-известната компания за електронни книги в Русия. Създадена е през 2005-а, като предлага в каталога си повече от милион заглавия както от руски, така и от чужди писатели

Друга гордост на фирмата са близо петдесетте хиляди безплатни книги, които могат да бъдат изтеглени от платформата ѝ. Внушителен брой нови заглавия се появяват всеки месец – близо 5 хил. Наличните аудиокниги са около 65 хил. Достъп до „ЛитРес” осигуряват общо 25 приложения във виртуалното пространство.

Лира.бг по материали от „ЛитРес”

Прочетете още

08550000-0a00-0242-96e6-08dafa76c467_w1200_r1

Руски писатели отрекоха, че въоръжават украинците

Обвиненията от родината им са сериозни Литературните звезди на Русия са в изгнание – Виктор …