Начало / Свят / „Черна книга” на футбола ще бъде представена в Брюксел

„Черна книга” на футбола ще бъде представена в Брюксел

Международният съюз на футболистите – ФИФПро, ще представи книга, посветена на проблемите във футбола в държавите от Източна Европа, съобщи sportal.bg. Тя е наречена „Черна книга“ на футбола.

Изследването е обобщение на отговорите на анкетата, проведена сред футболистите от Източна Европа за проблемите, с които се сблъскват, докато упражняват своята професия. ФИФПро ще представи книгата и резултатите от изследването на пресконференция, която ще се състои на 7 февруари в Брюксел в сградата на „ETUC building“ от 11.00 часа.

По време на пресконференцията ще бъде разказано футболистите на кои държави са най-често атакувани за уредени мачове, кои от тях са били обект на расизъм или насилие, къде са най-много клубовете със задължения за неизплатени заплати и т.н. Футболистите, които играят в българския шампионат, също участваха в тази анкета и спомогнаха за крайния резултат за написването на „Черната книга“ на футбола. Провеждането на анкетите във всички отбори в българското първенство беше реализирано благодарение на Асоциацията на българските футболисти.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228979_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (7 юни – 13 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Хвърчило към Рая от Неделя Щонова 2. Направи се, че не виждаш …