На фокус
Начало / Читателски дневник / Книги за по-бърз ум

Книги за по-бърз ум

Помагат да се концентрираме върху важното в работата

negipho-h5hTnGx8kDU-unsplash

Есента най-често означава нови предизвикателства – идва например денят, в който шефът се появява за първи път на работа след лятната ваканция. И разбира се, е пълен с идеи… Тук вече животът ни се стъжнява. Призоваваме всички земни и неземни сили да ни помогнат, макар че можем да потърсим помощ от книгите! При това ще е по-осезаема, отколкото свръхестествените явления.

Затова събрахме заглавия, които носят вдъхновението на авторите си – при това самите техни създатели са гаранция за успех. Със сигурност ще откриете по страниците нещо, което да приложите веднага!

jeff

За повече ефективност

Ето, Джеф Безос например дава изключително ценни съвети в „Клиентът е царят, а аз съм слугата”. Да не забравяме една книга, която е нещо като модерна библия на всички, които искат да се представят добре пред колеги и шеф – „Седемте навика на високоефективните хора” от Стивън Кови.

Когато търсим правилната стъпка напред

Още едно високомотивиращо предложение, този път от Робин Шарма – той ни кани в „Клуб 5 сутринта”, напомняйки, че имаме неподозиран потенциал. Джон Максуел му приглася със своята „3 неща, които успешните хора правят”.

Главното в избора на книга, която да ни провокира да мислим по-бързо, е да видим как го правят хората, които са успели. Затова е важно на корицата на книгата да е изписано името на истински авторитет!

steve

Автори, които вдъхновяват

Сред имената, които могат да ни послужат за пример, са Дейл Карнеги или да речем Стив ДжобсКармайн Гало се заема сега да ни научи да презентираме като именития визионер и по този начин да сме успешни пред всяка една аудитория.

Може да ни е полезна всъщност дори една Елизабет Гилбърт, която обикновено свързваме с „Яж, моли се и обичай” – четиво, което сякаш прочиства. Сега обаче тя подсказва, че магията да твориш може да е вдъхновение, когато ни предстоят важни решения.

Работи и интуицията

Точно на нея разчита един Анди Андрюс – неговата „Проницателят” обръща фокуса навътре, като се опитва да събуди съзнанието ни за малко по-различна гледна точка. Всеки истински професионалист знае, че в работата това е наистина важно.

Много може да ви помогне и специалната селекция на „Хеликон”, наречена „Отново на работа”. Целта на книгите, включени в нея, е да разберем, че понякога ни липсва истински малко, за да сме успешни. А точно нещо прочетено може да ни помогне и да се превърне в успешния ход как да разкрием потенциала си. Сега е моментът да го покажем.

„Отново на работа” – какво предлагат хората, които са успели

Заглавията предложи Краси Проданов

Прочетете още

prateek-katyal-_YzGQvASeMk-unsplash

Отпечатано върху човешка кожа

Такива книги не били рядкост в миналото Практиката да се използва човешка кожа за книги …