Начало / България / Президентските години на Петър Стоянов в книга на Йордан Василев

Президентските години на Петър Стоянов в книга на Йордан Василев

На книжния пазар предстои да излезе първата книга от двутомника на първия главен редактор на в. “Демокрация” Йордан Василев “Това се случи пред очите ми”, съобщи vsekiden.com. Тя е поглед към близкото минало, разказ за промените след падането на комунизма и за събитията в България по време на президентския мандат на Петър Стоянов. “Това се случи пред очите ми” излиза с печата на „Изток-Запад”.

Премиерата на книгата ще бъде в София, понеделник, 6 февруари, от 17.30 ч във Военния клуб, а в Пловдив – на 13 февруари в хотел „Тримонциум”.“ След 10 години президентът Петър Стоянов проговори и каза, че „нашият капитализъм бе заченат от хора, които не вярват в Бог и нямат никакви идеали…”. И понеже по възпитание са атеисти, в основите на този капитализъм няма нито един морален темел“, казва редакторът на книгата Румен Леонидов.

Новата книга на съпруга на писателката Блага Димитрова поставя много въпроси – за пътя на СДС през барикадите и властта до разцеплението, за връщането на комунистите на власт, за истината за драмата на 4 февруари 1997 г., когато страната е изправена пред гражданска война. По тези въпроси президентът Стоянов свидетелства от първо лице. Ценни факти изясняват колко „законно“ бяха ограбени българските граждани, или защо Виденов се опъна на руския натиск, а Иван Костов им подари „Лукойл”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …