Начало / България / „Почит към Майстора” ще бъде представена днес в Кюстендил

„Почит към Майстора” ще бъде представена днес в Кюстендил

Книга, посветена на Владимир Димитров – Майстора, ще бъде представена в Кюстендил, съобщи focus-news.ne . Пред Радио „Фокус” – Кюстендил авторът на творбата Михаил Калдаръмов разказа, че идеята за написването на „Почит към Майстора” се е родила спонтанно.

Книгата съдържа 17 импресии по творби на Майстора. „Всяка една творба на Майстора, всяко едно платно има своя мелодия. Това е нещото, което отличава картините му. Единствен той не подписва творбите си, защото те не могат да бъдат сбъркани с друг автор”, разказа авторът. В книгата, която е двуезична – на български и английски, има цветни репродукции. „Майстора заслужава този жест от моя страна. Доволен съм, че се роди тази книга”, допълни Калдаръмов. Представянето е насрочено за днес в 17.30 часа в градската художествена галерия.

Владимир Димитров — Майстора е изтъкнат български художник. Едно от големите имена в българската живопис. Твори през първата половина на ХХ век. Изявява се в портретния и пейзажния жанр и в битовата композиция. Неговите портрети и композиции притежават изразителни цветове, идеалистичен рисунък и силно символно излъчване. Вчера, 1 февруари, се навършиха 130 години от рождението му.

Свързани заглавия
Ценни издания за Владимир Димитров-Майстора са изложени в русенска библиотека

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …