Начало / Свят / Авторът на „Среднощната библиотека” издаде нова книга

Авторът на „Среднощната библиотека” издаде нова книга

Мат Хейг зарадва почитателите си с поредно хубаво четиво

214025968_365350868288710_8674705726568270800_n

The Comfort Book, както се казва книгата, събира на едно място философия и умението да надделяваме над разнородните емоции. 46-годишният Хейг излага по страниците своите собствени размишления за надеждата, за оцеляването и неповторимото усещане да си жив. Отправна точка му е парадоксът, че учим най-много от живота в моментите, когато ни е най-трудно. Така че и самата The Comfort Book е като добър приятел и помощник за дните, в които всичко ни се струва на дъното – и именно това я превръща в спасителен пояс точно за лошите моменти.

Автор на общо седем романа, Мат Хейг черпи вдъхновението си от своите собствени преживявания или пък от вдъхновяващия пример на другите. Ненапразно актрисата Джамийла Джамил го нарича „крал на емпатията”.

Благотворно въздейства на душата и последният му бестселър – „Среднощната библиотека”. Книгата, която отбеляза вече 30 седмици сред бестселърите на „Ню Йорк Таймс, стана и Четиво на годината в Goodreads. Самият Хейг пише с еднакъв успех за деца и възрастни читатели. Всеки негов ред притежава свойството да ни помага да разбираме света по-добре и да се чувстваме в него на мястото си. Затова очакваме с нетърпение The Comfort Book и на български.

Хейг пише чудесно от гледната точка на раздиран от болка аутсайдер, но и във въздействаща епоха като нашата романите му разкриват нетърпимата красота на обичайния живот („Гардиън“)

Лира.бг по материали от Waterstones

Прочетете още

FT_TOM_EGELAND_00069_fargeFredrikArff

Том Егеланд: „Толкова ли е трудно мутация да доведе до хора с нови гени“

Писателят разкрива сега загадката на дълголетието „Проектът „Матусал“ е най-новата му книга – в известен …