Начало / Любопитно / Червеният площад стана огромна книжарница

Червеният площад стана огромна книжарница

Книжен фестивал радва московчани

218819_b

Наречен е точно на името на площада и се провежда през 2021-а за седми път. Участват много издатели и писатели, актьори и музиканти, хора на науката. Самият площад е разделен на райони в зависимост от жанра. Така че има площадка „Художествена литература”, също така „Детска и учебна литература”, „Нехудожествени книги”, „Регионите на Русия”, „Антикварни книги” и още много други.

Във връзка обаче със засилените мерки покрай пандемията, е усложнено участието на най-важните – самите читатели. Нужна е предварителна регистрация, която отваря пътя и към самия Червен площад.

Фестивалът се провежда в четири дни, като точно днес – 20 юни 2021-а, е последният. Ако си представим, че сме в Москва, от 10:15 ч. може да присъстваме на представянето на Memoires de la mode, книга от модния историк Александър Василев. В 12:30 пък започва церемонията по връчването на наградата, носеща името на Пушкин – „Лицей”. Тя е за млад руски автор и по традиция победителят става известен покрай рождения ден на големия творец. В 16:15 ч. пък Диана Арбенина ще представи новата си книга Снежный барс – самата тя има още девет, като е и музикант, лидер на рок група Ночные снайперы и на всичко отгоре заслужил артист на Чеченската република.

Програмата на Книжния фестивал „Красная площадь” включва общо около 500 събития. Организаторите казват, че искат да дарят на своите сънародници преживяване, което повдига духа и подчертава факта, че Русия е четяща страна.

moskva

Книгите си през четирите фестивални дни на общо 11 сцени представят издатели и автори от общо 45 региона в Русия. В една от шатрите има изграден и център за ваксинации. Присъстващите могат да избират сред общо 100 хил. заглавия

Лира.бг по материали от Книжен фестивал „Красная площадь”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

210203131619-restricted-02-jeff-bezos-career-unf-1024x708

Книгите са най-атрактивната онлайн стока според Джеф Безос

„Амазон“ е това, което е, благодарение на тях Най-големият онлайн магазин в света от дълго …