Начало / България / Премиерата на „Една фурия на 90“ ще бъде в „Хеликон-България”

Премиерата на „Една фурия на 90“ ще бъде в „Хеликон-България”

Живата легенда на българския театър и кино Стоянка Мутафова утре, 2 февруари, навършва 90 години. Дори на юбилея си тя отново ще бъде на сцената на любимия си Сатиричен театър в „Госпожа Стихийно бедствие”. В навечерието на рождения й ден издателство „Слънце” публикува нейната автобиографична книга „Една фурия на 90”. Съавтор на мемоарите на Мутафова е драматургът Юрий Дачев. Официалната премиера на книгата ще бъде на 8 февруари, сряда, 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България”.

„През есента на 2001 излезе книгата „Когато се подстригват мравките”. Тя обединяваше първата ни със Стояна творба „Герой на мегдана” и нова част, разказваща за живота на „виелицата”, както аз наричам голямата актриса през последните няколко години.
Новите страници в това издание се появиха след разговорите ни по коледно време. В Драгалевци по това време е снежно и студено. Затова пък в тях има елхи с необичайна украса и коледни спомени , вглеждане в портретите по стените на стилния Стоянкин дом, припомняне на стари приятели, бенгалски огън и шоколад…”, пише в предговора на  „Една фурия на 90” Юрий Дачев.

Автобиографичната книга на Стоянка Мутафова тук

„Когато се подстригват мравките“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228828_b

От изкуствения интелект и биткойна до Еднорозите и Поколението Z

Какво е блокчейн? Какво е биткойн? Кои са инструментите, с които централните банки насочват икономиката …