Начало / Ревюта / Да си съвършен е всъщност… скучно!

Да си съвършен е всъщност… скучно!

Голяма част от нас се стремят към своята представа за идеалност,
но какво става когато две различни представи се срещнат?

_methode_sundaytimes_prod_web_bin_f0886a22-da2f-11e9-8fc3-6e1b00e49ce4

Хелена Дъган ни представя съвършенството и неговите проблеми в романите си за град Съвършенство и съвсем „несъвършените“ герои, които попадат там.

Малката Вайълет е любопитна, има много идеи и обича да си мечтае, но когато се местят в Съвършенство, това се оказва забранено. Тя обаче отказва да приеме въображението си за нещо вредно и започва да разследва какво всъщност му има на този град. Вайлет се оказва по-безстрашна, отколкото предполага, а когато се запознава с Момче, двамата стават изключително ефективен и упорит екип, от когото Съвършенство дори не знае, че има нужда!

Едно приключение, което ще грабне децата и родителите, докато им разкрива как няма смисъл да търсим съвършенството, защото дори то си има недостатъци, а именно – скуката!

Авторката ни призовава да не подценяваме важността на въображението и чрез една увлекателна история засяга сериозен за новото поколение проблем.

„В предишното й училище, ако учителят се разсееше и за миг, със съучениците й започваха да си говорят, да си разменят бележки, а понякога дори да си сменят местата. Тук не беше така – учениците седяха мълчаливо. Дори не се усмихваха“

grad

Чудесна трилогия, която ще ни покаже, че повече имаме нужда да бъдем автентични, отколкото съвършени!

Текст Пламена Иванова
Авторът е книжар в пловдивския „Хеликон Център”

Прочетете още

243705_b

Любовта ни крепи – напомня го и тази книга

Роман от автор, който пише топло и човечно „Всички пътища водят към теб“ е история …