Начало / Свят / Лондонски университет въведе „Магистър по криминално писане”

Лондонски университет въведе „Магистър по криминално писане”

Университетът „Сити Юнивърсити” в Лондон ще въведе магистърска степен по криминално писане, информира „Гардиън”. Степента се въвежда по желание на студентите, както и заради постоянно нарастващата популярност на жанра. Ще се изучава структурата и изготвянето на криминални и трилър романи.

Този жанр е вторият най-популярен в Обединеното кралство. Печалбите от него за 2011 г. възлизат на 87,6 милиона паунда. Курсът ще учи бъдещите Агата Кристи, Иън Ранкин и Стиг Ларшон от това как се създава съспенс, до това как се подхожда при разследване на престъпления – полицейски процедури, психологически реакции и т.н.

Сред преподавателите ще бъдат Дейвид Никълс, Сара Уотърс, , Наоми Алдърман, Ронан Бенет, Сара Хол и др. „Криминалният жанр става все по-популярен. Има все повече бестселъри от такъв тип. Авторите получават награди. Говори се за нова златна ера на криминалното писане”, заявява директорът на програмата Джонатан Мейерсън. Той добавя: „Наистина, обществото се интересува повече от книги, свързани с подземния свят. Но не само темата има значение – качеството на писането също”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227575_b

Книги за препрочитане – „Мадам Бовари“

Трагичната съдба на Ема може да се сравни с тази на Анна Каренина Класическата история е …