Начало / Свят / Лондонски университет въведе „Магистър по криминално писане”

Лондонски университет въведе „Магистър по криминално писане”

Университетът „Сити Юнивърсити” в Лондон ще въведе магистърска степен по криминално писане, информира „Гардиън”. Степента се въвежда по желание на студентите, както и заради постоянно нарастващата популярност на жанра. Ще се изучава структурата и изготвянето на криминални и трилър романи.

Този жанр е вторият най-популярен в Обединеното кралство. Печалбите от него за 2011 г. възлизат на 87,6 милиона паунда. Курсът ще учи бъдещите Агата Кристи, Иън Ранкин и Стиг Ларшон от това как се създава съспенс, до това как се подхожда при разследване на престъпления – полицейски процедури, психологически реакции и т.н.

Сред преподавателите ще бъдат Дейвид Никълс, Сара Уотърс, , Наоми Алдърман, Ронан Бенет, Сара Хол и др. „Криминалният жанр става все по-популярен. Има все повече бестселъри от такъв тип. Авторите получават награди. Говори се за нова златна ера на криминалното писане”, заявява директорът на програмата Джонатан Мейерсън. Той добавя: „Наистина, обществото се интересува повече от книги, свързани с подземния свят. Но не само темата има значение – качеството на писането също”.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …