Начало / Любопитно / Купуват масово книги за фон при видеоразговорите

Купуват масово книги за фон при видеоразговорите

Ковид-епохата наложи нова тенденция

Bookbarn-9

Милиони хора превърнаха част от жилищата си в свое работно място заради пандемията. Офиси и канцеларии се преместиха по неволя в хола, кухнята, че дори и банята. Мнозина опитват да подобрят вида на онова, което виждат колеги и началници при директните връзки – и най-добра работа в случая вършат книгите.

Тенденцията потвърждава и Bookbarn International – фирма, която се грижи за интериора по време на телевизионни предавания или при снимане на филми. Разположена в британския Бристол, тя например осигурява с книги и големи играчи като „Марвел” или „Нетфликс”. За целта държи в складовете си близо милион екземпляра и на практика представлява една огромна библиотека, макар че целите са други.

Генералният директор Ник Бейтс сега твърди, че напоследък клиентите им са се умножили, като в много случаи изграждат интериор, който да послужи при видеоразговори. Понякога осигуряват само полици с книги, които да попаднат в полезрението на камерата, друг път става въпрос обаче за цели библиотеки.

Bookbarn-3

„Когато допълних кабинета вкъщи с книги, изведнъж помещението се изпълни със спокойствие и ми даде възможност да работя по-ефективно от дома”, казва един от клиентите на Bookbarn International

Лира.бг по материали от БиБиСи

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Bharat

Редактирани заглавия – книги за Бхарат

Традициите на страната ни водят в древни времена Бхарата бил велик воин и владетел – присъединил …