Начало / Любопитно / Купуват масово книги за фон при видеоразговорите

Купуват масово книги за фон при видеоразговорите

Ковид-епохата наложи нова тенденция

Bookbarn-9

Милиони хора превърнаха част от жилищата си в свое работно място заради пандемията. Офиси и канцеларии се преместиха по неволя в хола, кухнята, че дори и банята. Мнозина опитват да подобрят вида на онова, което виждат колеги и началници при директните връзки – и най-добра работа в случая вършат книгите.

Тенденцията потвърждава и Bookbarn International – фирма, която се грижи за интериора по време на телевизионни предавания или при снимане на филми. Разположена в британския Бристол, тя например осигурява с книги и големи играчи като „Марвел” или „Нетфликс”. За целта държи в складовете си близо милион екземпляра и на практика представлява една огромна библиотека, макар че целите са други.

Генералният директор Ник Бейтс сега твърди, че напоследък клиентите им са се умножили, като в много случаи изграждат интериор, който да послужи при видеоразговори. Понякога осигуряват само полици с книги, които да попаднат в полезрението на камерата, друг път става въпрос обаче за цели библиотеки.

Bookbarn-3

„Когато допълних кабинета вкъщи с книги, изведнъж помещението се изпълни със спокойствие и ми даде възможност да работя по-ефективно от дома”, казва един от клиентите на Bookbarn International

Лира.бг по материали от БиБиСи

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 ноември – 14 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Времеубежище от Георги Господинов 3. Глина …