Начало / Читатели / Книгата е най-хубавата коледна украса

Книгата е най-хубавата коледна украса

Декемврийските ни предложения по правило са празнични

126117426_3054441544655309_8620424959649231652_n

2020-а се изтърколи и този път сякаш го установяваме с удоволствие – за разлика от друга година. Коледа вече се усеща във въздуха, а това е основателна причина да забравим за временните неблагополучия и да се изпълним с духа на празника. А именно книгите владеят 1001 начина да ни подарят едно такова усещане.

Още повече, че сега можем да си позволим да сме романтични и сантиментални, да се радваме на наглед тривиалните неща и да търсим във всичко доброто настроение. Ето такива са и предколедните ни предложения. Кориците им също са прекрасни – с тях в дома ни ще е празнично отсега.

2020-12-01_05-24-30_076

„Още мистерии по Коледа” с майсторите на криминалето

Започваме с една книга, която плаши красиво… и това е точният израз. „Още мистерии по Коледа” събира по страниците си такива майстори като Агата Кристи, Иън Ранкин, Честъртън и много други. Книгата се явява своеобразно продължение на „Мистерии по Коледа”, която излезе миналата година. В общи линии идва да ни покаже, че празниците са идеалният декор за злото. И по страниците изпълзяват злодеи и какви ли не пъклени създания. Добрата интрига гарантира необикновено изкарване на Коледа. Ако разнежващите песнички по радиото ви идват в повече, просто се подсигурете с добра напитка и тази книга. Най-добре… сами вкъщи.

2020-12-01_05-24-28_519

„Коледа под боровинковия залез” е романтична приказка

Попадаме в мъничък хотел някъде на Север. Суров шотландски остров е приютил Пайпър, която е по работа там, макар че скоро се оказва, че я задържа всъщност… любовта. Романтичния сюжет и красивата атмосфера на острова карат всеки читател на „Коледа под боровинковия залез” да се размечтае. По-важното е обаче, че това е книга, която ни учи как сами да направим своята равносметка – за вече преживяното, да начертаем плановете си, да се освободим от старото. Холи Мартин ни провокира за всичко това с книгата си. Остава едно… да дойде Коледа.

2020-12-01_05-27-43_538

„Коледа в Силвър Фолс” с Джени Хейл

Името на авторката гарантира вълнуващи преживявания и по страниците на книгата. Духът ѝ е пропит от коледни аромати и разбира се, любов. Но преди да ни ги поднесе, Джени Хейл ни прекарва през болката и разочарованието, трудностите и мечтите. Разбира се, не си мислете, че „Коледа в Силвър Фолс” е някакъв философски роман за любовта по празниците. Не, Скарлет и Чарлс, героите на книгата, си имат своите търкания, когато се скарват за бъдещето на един стар хотел на име „Белите дъбове”. Обаче после се оказва, че общите неща помежду им са много повече, отколкото различията. И така Коледата в Силвър Фолс може да започне.

2020-12-01_05-24-33_098

„Малкото хотелче на име Коледа” ни очаква в Ню Ингланд

Кой знае защо, сума ти коледни истории се развиват именно в хотел. Централно място заема и в романа на Колийн Райт. Моли пише новата си книга там, когато пристига Маркъс с двете си деца. После се пълнят и другите стаи, като така бъркотията става невъзможна. Разбира се, както си е редно, буря отрязва малкото хотелче от останалия свят. Просто идилия, която обаче води до друго – изпъкват всички отдавна скривани противоречия в отношенията, недостатъци в характерите, нетърпеливост и невъзможност да разбереш другия. Затова е интересно да видим кои от героите ще се съберат, кои ще надделеят над противоречията. Просто се пригответе за… хубава Коледа.

2020-12-01_05-24-31_579

„Коледни пожелания и бисквитени целувки” за всички от сърце

Казахме ви, че Джени Хейл е безспорен майстор на романтичните, чак захаросани истории за Коледа. Затова си позволяваме да я включим тук и с още едно предложение – най-малкото, заслужава го дори заради заглавието. Безгрижната атмосфера, която лъха от него, ни кара да се размечтаем само при вида на корицата на поредната ѝ коледна книга. А по страниците се крие историята на Аби – самотна майка, животът ѝ е повече от труден. Когато получава поръчка да декорира с празнична украса огромно имение, приема със свито сърце. Оказва се, че украсява къщата… за своята собствена Коледа. Букетът от емоции, които поднася Джени Хейл, води към едно – към любовта. И към Коледа, разбира се.

Коледна украса в книги спретна Краси Проданов

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …