Начало / Читатели / Списък с книги за Черния петък

Списък с книги за Черния петък

Сега е времето да се сдобием с хубави неща за минимална цена

125986815_1270214750020062_4021007076871531671_n

Спор няма, като се зададе черен петък, и косата ни настръхва от пороя реклами, които предлагат какви ли не чудеса едва ли не срещу джобните ни пари. Но в многообразието човек може да си избере нещо полезно или пък да напълни душата си – както в случая с книгите. Ето, заровихме се във виртуалния „Хеликон” и се убедихме, че черният петък може да е направо бял ден за четящите хора! Избрахме няколко заглавия за вас, а с ровенето може да продължите самостоятелно – до откриване на вашите собствени най-желани оферти. Черният петък там продължава до 29 ноември 2020-а.

221313_b

70%: „Откраднатият бял слон”

Името на Марк Твен на корицата привлича моментално вниманието, така че грабваме мъничкото бяло книжле и четем на гръбчето следните редове: „Всеки от разказите в този сборник е уникален и ненаписан от никой друг.” Тънкото чувство за хумор на автора остава непокосено от времето – американецът е изключително актуален вече близо 150 години. Пък и езикът му е наслада. Така че „Откраднатият бял слон” заслужава място в домашната библиотека!

225909_b

60%: „Владетелят”

Книгата на Макиавели е на практика сърцето на цивилизацията ни – затова всеки стига момент в живота си да я разгърне. Ето нещо покрай написването ѝ… Философът и политик я създава в момент, когато е бил на практика в изгнание. Книгата е пълна със съвети как можеш да израснеш благодарение на тактика, самообладание и енергичност. Тя съдържа модел за успешно действие в обществото. Интересна е и днес!

tejko-na-umnia-sred-budali-helikon

50%: „Тежко на умния сред будали”

С особено удоволствие вмъкваме и едно българско заглавие сред най-привлекателните за пазаруване по време на… черен петък. „Тежко на умния сред будали” всъщност е съставена от Инна Учкунова – а по страниците ѝ се редят като бисерна огърлица пословици и поговорки от цял свят. Книгата е полезна, защото позволява да излезем извън собствените си рамки – и да проумеем, че светът е толкова хубав, защото навсякъде съществува нещо ценно, запомнящо се.

223602_b

40%: „Златният телец”

Книгата на Илф и Петров е и забавна, и увличаща, пък и главният ѝ герой отдавна е станал безсмъртен. Остап Бендер има собствени раздели с вицове на всички големи хумористични уебсайтове. А това говори достатъчно за направеното от неговите създатели. Точно „Златният телец” се явява и нещо като продължение на „Дванайсетте стола”, така че няма да сбъркате, ако си ги осигурите двете в комплект. А иначе хубавата отстъпка тук е за изданието с твърди корици.

218212_b

35%: „Петте портокалови семки”

Още малко класика по време на черен петък не вреди! Тук се хващаме за Артър Конан Дойл – и мистериите могат да започнат… „Петте портокалови семки” всъщност включва няколко разказа в обичайния за Дойл ритъм и темпо. А този, който е дал името и на книгата, е дори екранизиран навремето. Във всеки случай, пред Шерлок Холмс се отваря доста работа… Струва си да се прочете!

221333_b

15%: „Коледна песен”

И тук сме в прегръдките на класиката, при това каква… От написването на „Коледна песен” са изминали почти 180 години, но историите в нея грабват и хващат за гърлото, карат ни да погледнем на празника като деца… а децата на свой ред погалват и вдъхновяват. Чудните разкази са венец в украсата на всяка Коледа, колкото и пъти да сме ги чели, а изданието с твърди корици е прекрасно да зарадваме някого, да го направим част и от своя празник.

Списък за Черен петък от Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

fotev

Архангелова задушница край паметника на Христо Фотев

Есента е създала прелестна картина, а поетът все така се взира в морето Христо Фотев …