Начало / Читатели / Списък с книги за Черния петък

Списък с книги за Черния петък

Сега е времето да се сдобием с хубави неща за минимална цена

125986815_1270214750020062_4021007076871531671_n

Спор няма, като се зададе черен петък, и косата ни настръхва от пороя реклами, които предлагат какви ли не чудеса едва ли не срещу джобните ни пари. Но в многообразието човек може да си избере нещо полезно или пък да напълни душата си – както в случая с книгите. Ето, заровихме се във виртуалния „Хеликон” и се убедихме, че черният петък може да е направо бял ден за четящите хора! Избрахме няколко заглавия за вас, а с ровенето може да продължите самостоятелно – до откриване на вашите собствени най-желани оферти. Черният петък там продължава до 29 ноември 2020-а.

221313_b

70%: „Откраднатият бял слон”

Името на Марк Твен на корицата привлича моментално вниманието, така че грабваме мъничкото бяло книжле и четем на гръбчето следните редове: „Всеки от разказите в този сборник е уникален и ненаписан от никой друг.” Тънкото чувство за хумор на автора остава непокосено от времето – американецът е изключително актуален вече близо 150 години. Пък и езикът му е наслада. Така че „Откраднатият бял слон” заслужава място в домашната библиотека!

225909_b

60%: „Владетелят”

Книгата на Макиавели е на практика сърцето на цивилизацията ни – затова всеки стига момент в живота си да я разгърне. Ето нещо покрай написването ѝ… Философът и политик я създава в момент, когато е бил на практика в изгнание. Книгата е пълна със съвети как можеш да израснеш благодарение на тактика, самообладание и енергичност. Тя съдържа модел за успешно действие в обществото. Интересна е и днес!

tejko-na-umnia-sred-budali-helikon

50%: „Тежко на умния сред будали”

С особено удоволствие вмъкваме и едно българско заглавие сред най-привлекателните за пазаруване по време на… черен петък. „Тежко на умния сред будали” всъщност е съставена от Инна Учкунова – а по страниците ѝ се редят като бисерна огърлица пословици и поговорки от цял свят. Книгата е полезна, защото позволява да излезем извън собствените си рамки – и да проумеем, че светът е толкова хубав, защото навсякъде съществува нещо ценно, запомнящо се.

223602_b

40%: „Златният телец”

Книгата на Илф и Петров е и забавна, и увличаща, пък и главният ѝ герой отдавна е станал безсмъртен. Остап Бендер има собствени раздели с вицове на всички големи хумористични уебсайтове. А това говори достатъчно за направеното от неговите създатели. Точно „Златният телец” се явява и нещо като продължение на „Дванайсетте стола”, така че няма да сбъркате, ако си ги осигурите двете в комплект. А иначе хубавата отстъпка тук е за изданието с твърди корици.

218212_b

35%: „Петте портокалови семки”

Още малко класика по време на черен петък не вреди! Тук се хващаме за Артър Конан Дойл – и мистериите могат да започнат… „Петте портокалови семки” всъщност включва няколко разказа в обичайния за Дойл ритъм и темпо. А този, който е дал името и на книгата, е дори екранизиран навремето. Във всеки случай, пред Шерлок Холмс се отваря доста работа… Струва си да се прочете!

221333_b

15%: „Коледна песен”

И тук сме в прегръдките на класиката, при това каква… От написването на „Коледна песен” са изминали почти 180 години, но историите в нея грабват и хващат за гърлото, карат ни да погледнем на празника като деца… а децата на свой ред погалват и вдъхновяват. Чудните разкази са венец в украсата на всяка Коледа, колкото и пъти да сме ги чели, а изданието с твърди корици е прекрасно да зарадваме някого, да го направим част и от своя празник.

Списък за Черен петък от Краси Проданов

Прочетете още

405088586_945749293047465_6557917269866675_n

Стендъп актрисата Деница Кючукова: „Детският читател не прощава грешки“

Дебютната ѝ книга е за деца, но и за възрастни Деница завършва НАТФИЗ – с …