Начало / Читатели / Миговете с книга са по-ценни през ноември

Миговете с книга са по-ценни през ноември

Ето какво ни очаква през новия месец

122785735_1342247722781320_9160616475258813448_o

Няколкото заглавия, които подбрахме, са все предстоящи – и сякаш ни вдъхновяват да прекараме истински хубав месец! За да се случи това обаче, е нужно да обръщаме повече внимание на онова вътре в нас, отколкото на външните обстоятелства. И без това неволите ни дойдоха в повече тази година! Затова и препоръчваме – пък и очакваме с нетърпение, четива, които подгряват вътрешния огън… Ето ги.

225888_b

Хубаво криминале винаги е добре дошло

В случая ще зарадваме себе си с история от Джефри Арчър. Майстор като него винаги може да предложи нещо специално! Както става и в „Скрито пред очите ти“ – това е всъщност втората книга от новата му поредица за детектив Уоруик. Сега задачата му е да се справи с наркотърговец, който притежава фабрика за дрога. Разбира се, нещата се объркват, но щипка любов и много повече напрежение правят така, че от книгата остава приятен вкус… върху литературното ни небце.

225914_b

История, пълна с тайни, ни изправя на нокти

Симфонията на времето“ е по-скоро нетипичен роман – но пък ни кара да почувстваме истинска наслада от четенето! Книгата на Алваро Арбина смесва епохи и събития, като ни прави свидетели на какво ли не в началото на миналия век. Най-загадъчното нещо в книгата е ръкопис, наречен „Нотите на времето“. Притежателят му може да властва и над бъдещето. Книгата е ту любовна история, ту хроника на войната, а и сюжетът смело пребродва целия свят. Всичко това ни кара да мислим, че ще я прочетем с удоволствие!

225944_b

Излиза и финалист за наградата „Пулицър“

Холандската къща“ престоя доста седмици и в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. 56-годишната сега Ан Патчет привлече навремето погледите със своята „Белканто“. Интересна е и с това, че отвори своя собствена книжарница. Новата ѝ „Холандската къща“ ни връща в края на Втората световна война – в странна къща, която сякаш сама създава битието на хората в нея. Може да наречем книгата на Ан „тъмна приказка“ – въпросът е какво ще изплува от сенките… Наистина интригува и си заслужава да бъде разтворена!

225945_b

Любителите на миналото ще са истински доволни

Така е, защото излиза и „Антични светове“ на Майкъл Скот. Още корицата подчертава, че ни очаква една епична история на Изтока и Запада. Историкът поставя акцент в развитието на цивилизацията върху Индия и Китай – заедно с традиционните за този регион на света ни религии. Това прави картинката на настоящето малко по-различна, отколкото сме свикнали да гледаме на нея. Авторът представя и иконите в историята – онези популярни личности, за които се твърди, че са оказали най-голямо влияние върху света ни. Но дали знаем за тях наистина всичко…

Кратък ноемврийски книжен лист от Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 май – 14 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Семейство Уитиър от Даниел Стийл …