На фокус
Начало / Ревюта / Очите ни трудно се насищат на хубава България

Очите ни трудно се насищат на хубава България

„101 отбивки” предлага 101 начина да я видим различно

0000259978-article2

Заглавието стана хит и направо запазена марка през последните години. Затова поглеждаме към идеите за пътешествия до малко познати места в България и на Световния ден на туризма27 септември. Предлага ни ги симпатичен дует – Иван Михалев и Елина Цанкова.

А по страниците са все дестинации, които уж са ни познати, но… по една или друга причина не сме стигнали до съответните места. И тук е големият принос на Иван и Елина. Така описват забележителностите на България, че ни иде да се метнем на влака или на колата и да отпрашим към тях. С други думи, да се отбием тук и там.

Книгата е разделена на региони, така че да се ориентирате съобразно мястото, на което се намирате в момента. Пак казваме – едно от главните ѝ предимства е това, че човек просто може да кривне, без много планове и сметки. Заразяват с ентусиазма си Иван и Елина, спор няма.

Успехът на „101 отбивки“ доведе до няколко интерпретации на идеята им. Появиха се постепенно „Нови 101 отбивки“, „101 романтични места в България“, също „101 отбивки за напреднали“ и дори „101 отбивки с деца“. Точно тя – най-новото от поредицата на двамата симпатични автори, влезе и в топ 100 на най-продаваните книги в „Хеликон“ миналата година.

20170714_205137.m

Първопроходникът, тъй да се каже, обаче е именно „101 отбивки: Идеи за пътешествия до малко познати места в България“. Кога, ако не докато времето е хубаво… А това значи едно-единствено нещо… Сега!

Текст Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Puffins-censorship-of-Roald-Dahl-prompts-fierce-backlash-THUMB

Световни личности се възмутиха от цензурирания Роалд Дал

Промените в книгите му продължават да се обсъждат Издателство „Пъфин“ поиска от „чувствителни“ читатели да …