Начало / България / Романът „Върни се към живота завинаги“ – истинската история на Сюрея и Есма от хитовия сериал „Завинаги“

Романът „Върни се към живота завинаги“ – истинската история на Сюрея и Есма от хитовия сериал „Завинаги“

223881_bОчаквали ли сте, че героите от хитовия сериал „Завинаги” са описани и в роман по действителен случай! Да,този роман със заглавие „Върни се към живота завинаги” на турската писателка Гюлсерен Будайъджъоглу е на пазара, представен от издателство „Летера”. Сами ще откриете приликите и отликите между романа и сериала, които са доста интригуващи. Какви са Есма султан и Сюрея?! Ще присъствате на психиатрични сеанси, ще потънете в сложни семейни драми, ще потръпнете от мрачни сцени и ще усетите радостната тръпка на изцелението. А и ще узнаете истории в подкрепа на собственото си израстване! След прочитането на романа ще се върнете към живота преосмислили битието и достигнали до нови вдъхновяващи извори, за да заситите жаждата на съществуването си!
„Върни се към живота” е роман по действителен случай на турската писателка Гюлсерен Будайъджъоглу. Хора, които са изпаднали в плен на страданието, обременени от пагубни родствени отношения! Хора, които не виждат изход и не вярват в своето изцеление от мрачните окови на себененавистта и ненавистта към света, формирани от нещастно детство, деформирани родителски роли, отхвърляне от обществото.
Почти трагичната история на младата Ала постепенно се разгръща чрез сеансите при психотерапевта д-р Гюлсерен. Интересната композиция под формата на сеанси оформя образите на двете главни героини – пациент и лекар. Изцелението на „лудата”, както я наричат в началото, Ала е дълъг процес, преминаващ през сложни отношения между героините, през който психиатърката успява да спечели доверието на момичето с такт, внимание, респект, интересни разкази за популярни събития и личности от световната история. Лекарката не скрива и преживяванията в собственото си семейството; първоначалното омерзение и изграждащата се симпатия към пациентката. Въпреки че сюжетът е свързан с бита, взаимоотношенията, предубежденията и елементите на консерватизъм в съвременното турско общество, тази история би могла да се случи и навсякъде по света.

Gulseren_Budayicioglu_PhotoДраги български читатели,

Всъщност аз съм психиатър, който от много години практикува в Анкара и Истанбул. Десетилетия наред, слушайки истории за човешки съдби, ставах свидетел на болките на много хора; научих за живота доста неща. Навярно и затова реших да се посветя на писателския труд.

Вестта, че книгите ми ще бъдат публикувани в България, ме трогна; почувствах се истински щастлива. Навсякъде по света се пишат доста такива книги. Само че онези книги не разказват за нас. Казвам „НАС“, защото ние сме хора на една и съща земя. Имам много, и то истински приятели, които са с български корени. Много са и общите черти в нашите традиции и обичаи, в житейските ни навици и ценностната ни система. Дори и ястията ни са почти идентични. Смеем се на едни и същи неща, плачем за едно и също. Да не говорим, че душите ни страдат по един и същи начин.

Позовавайки се на истински житейски истории, в моите книги разказвам най-вече как съдбата ни се повлиява от нашите преживявания в родния дом, от нанесените болки през детството.

В книгата „ВЪРНИ СЕ КЪМ ЖИВОТА“ разказвам какво се случва в много богато и известно семейство от Бурса, когато в дома им влиза булка от Истанбул – невеста за големия им син, тоест за „престолонаследника“. И най-вече за бедите, които се струпват върху главата на грозното момиче, родено от този брак. Ще научите какво „сервира“ животът на това грозно момиче, какви болки и страдания преживява то и как накрая, попадайки в ръцете на добър психиатър, променя живота си… Със затаен дъх ще проследите как грозното момиче се превръща в приказно хубава принцеса.

Надявам се, че телевизионният сериал „ЗАВИНАГИ“, който е по сценарий на тази книга, излъчен и във вашата страна, ви е допаднал.

Надявам се да прочетете книгата с удоволствие и да проследите сериала с интерес!

Поздрави от Турция, с обич,

Д-р Гюлсерен Будайъджъоглу

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!