Начало / Ревюта / Морето ни е до колене с необикновен детски речник

Морето ни е до колене с необикновен детски речник

Създаден е от португалци, а те са мореплаватели по душа

more

Всяко дете ще е щастливо да разгърне точно сега занимателния речник „Море” на Рикардо Енрикеш и Андре Летрия. Пък и както казахме, книгата е дело на двама португалци, което си личи и по имената… А точно португалците са доказвали много пъти през вековете, че морето им е до колене.

Та тези двамата сега създават едно чудно приключение за всяко дете, като го отвеждат в открито море и му обясняват всевъзможни неща, свързани с мореплаването. 70-те страници на книгата са изпълнени с любопитни факти от рода на това как се нарича още пиратския флаг или пък как се поздравяват корабите, когато се срещнат насред вълните.

Много ценно и за пораснали деца като татковците например е това по какво се различават отделните платноходи. Ако се чудите каква е разликата между каравела и неф, да речем, значи „Море” е и за вас. Чудно четене и разглеждане ви очаква у дома, а ще е още по-истинско, ако е… на морския бряг.

Да не говорим, че книгата съдържа и игри, които възпитават в ценностите на разумното отношение към света наоколо.

1450775086

Така или иначе, ефектът от „Море” ще е един – ако сте далеч от него, ще ви се приходи на море. Но пък е чудесна за цялото семейство, грабвайте шнорхелите и разтворете книгата на Рикардо и Андре

Текст Краси Проданов

Прочетете още

46055_b

Излекувай тялото си с мисъл и книга

Благотворни страници пише Луиз Хей Лекторка и писателка, Хелън Вера Лъни, както звучи истинското ѝ …