Начало / България / Анализ на здравната помощ излиза в книга

Анализ на здравната помощ излиза в книга

Аналитичната книга „Първичната здравна помощ в България – факти и анализи” ще бъде представена на 25 януари (сряда) от 10.00 часа в зала 18, ет.10, в Национален център по обществено здраве и анализи” (София), съобщиха от института „Отворено общество“.

Анализът се основава на достъпната информация от НЗОК и предлага специфичен модел за оценка на ефективността на първичната здравна помощ, която се осигурява от общопрактикуващите лекари в България.

Изследвана е ефективността на: общата дейност на първичната здравна помощ; профилактиката; имунизационната програма; програма”Майчино здравеопазване”; диспансеризацията. С какви ресурси (финансови и човешки) оперира първичната здравна помощ? Каква е  натовареността на изпълнителите на първичната помощ у нас? Как може да бъде измерена ефективността на първичната медицинска помощ у нас? Отговор на тези и още много други въпроси могат да бъдат намерени в монографията.

„Първичната здравна помощ в България – факти и анализи” е изготвена от екип с ръководител доц. д-р Петко Салчев – директор на дирекция „Класификационни системи” в Национален център по обществено здраве и анализи, доц. д-р Лидия Георгиева, д-р Николай Христов, Тодор Кондурджиев, Десислава Димитрова. Монографията се издава с подкрепата на Институт “Отворено общество” – София, Програма “Управление и публични политики”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на мита_корица

Смайващото изследване ни превежда през митове от палеолита чак до наши дни

„Кратка история на мита“ от Карън Армстронг е богат, наситен разказ за връзката на човечеството …