Начало / Класации / Книга на Даун Френч най-продавана във Великобритания през миналата седмица

Книга на Даун Френч най-продавана във Великобритания през миналата седмица

„Диетата на Дюкан” отбеляза скок с 221%

 

Книгата на Даун Френч „Малка щипка чудо” е най-продаваната през изминалата седмица в Обединеното кралство, пише thebookseller.com. От творбата са закупени 29 725 копия. На второ място е Софи Кинсела с „Мини магазинхолик” само с 356 копия по-малко. Третата позиция е за „Костите на паяка” от Кейти Райкс.
Книгата на Пиер Дюкан „Диетата на Дюкан” отбеляза скок в продажбите с умопомрачителните 221%. Библията за отслабване направи скок с 50 места, въпреки че авторът й наскоро загуби съдебно дело срещу свой колега, който го обвини, че дава опасни за здравето съвети на читателите.

Най-продаваната книга в жанра творческа проза е „Завръщането на момичето” от бившия модел Кейти Прайс, известна още като Джордан. Нейната книга се продава добре най-вече благодарение на промоциите в големите вериги книжарници, наречени „повече от половин цена”.

В „Топ 50” са още „Един ден” от Дейвид Николс и любимата книга на Виктория Бекъм „Да убиеш присмехулник”. Продажбите на класиката на Харпър Лий скочиха с 58% спрямо миналата седмица. Несъмнено съпругата на Дейвид Бекъм, която кръсти бебето си Харпър Севън, играе важна роля за този напредък.

Като цяло във Великобритания са похарчени 28, 8 милиона паунда за книги през последната седмица, с 4,7% повече от миналата. Въпреки това обаче продажбите са с 6,6% по-малко за 2011 г. в сравнение с по това време през 2010 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228828_b

От изкуствения интелект и биткойна до Еднорозите и Поколението Z

Какво е блокчейн? Какво е биткойн? Кои са инструментите, с които централните банки насочват икономиката …