На фокус
Начало / Любопитно / Биография описва Първата дама на САЩ като тиха и опасна

Биография описва Първата дама на САЩ като тиха и опасна

Големият враг на Мелания е заварената Иванка Тръмп

rts1rfko

The Art of Her Deal е с автор Мери Джордан, като е важно да се спомене, че това не е официална биография на Мелания Тръмп. Иначе първото впечатление от нея е точно като от съпруга ѝ – сякаш е дошла да сложи край на всички традиции и правила, с които е живяла президентската институция в Щатите вече стотици години. Госпожа Тръмп всъщност още при влизането си в Белия дом се превърна в единствената Първа дама, родена извън Северна Америка. Друг интересен детайл е и този, че тя разполага с двойно гражданство след като реши да запази словенската си лична карта.

Джордан пише например, че Мелания просто се стремяла към брак с богат мъж. Ужасил я не фактът, че е трета съпруга на Тръмп, ами ищахът му да се занимава с политика. Така че когато през 2015-а се оказва, че това е новото му амплоа, Мелания се чувства засегната просто защото е нарушен комфортът ѝ.

Самата авторка на The Art of Her Deal е журналист от „Уошингтън пост”, така че залага предимно на фактологията без излишни увъртания и обяснения. Президентшата тя описва като потайна жена, предпочитаща самотата, но наред с това притежаваща очарование. За нея Мелания Тръмп е човек на стратегиите, който добре знае как да постигне целите си. Джордан дори стига още по-надалеч, като твърди, че съпругата на президента функционира като самия него.

За да създаде образа на Мелания Тръмп, Мери Джордан провежда над 120 интервюта в пет държави по света. За пътя ѝ към Белия дом казва, че е най-необикновен от този на всички Първи дами дотук. Баща ѝ Виктор бил шофьор, а майка ѝ Амалия работи в текстилен цех. Точно благодарение на майка си Мелания получава шанса да изпъкне, защото шивачката правела всичко възможно красивото момиче да е добре облечено. А както добре знаем, и това имаше висока цена в епохата на социализма.

Мери Джордан разказва как Мелания изоставя университета и образованието си в специалност Архитектура, за да пътува из Европа като модел. Познат италианец от модния бизнес й помага да се добере до Щатите

mel

Според Джордан доказателство за интелекта на Мелания Тръмп е фактът, че говори пет езика – наред с английски и майчиния словенски, още френски, италиански и немски.

В същото време обаче журналистът разкрива, че Мелания е склонна да премълчава или разкрасява истината за миналото си в зависимост от моментните си интереси. Нарича я и е една от най-малко видимите Първи дами в историята на САЩ. За първата година в Белия дом например стои зад едва осем прояви, докато за същия период Мишел Обама има зад гърба си вече 74.

Събирайки всички факти, Мери Джордан стига до заключението, че точно това е начинът, по който Мелания Тръмп осъществява своя „бизнес” – тихото влияние, което ѝ дава възможност да постига всичко в живота без непременно да е на фокус.

Лира.бг по материали от „Уошингтън пост”

Прочетете още

stažený soubor

Хенри Кисинджър – по-близо до „Разпни го“, отколкото до „Осанна“

За мъртвите или добро, или нищо… това всъщност не важи и в неговия случай Противоречив …