Начало / Свят / Книгите на Тери Пратчет ще дочакат точна адаптация

Книгите на Тери Пратчет ще дочакат точна адаптация

Дъщерята на писателя също гарантира това

discworld-adattamento-2

Самият Пратчет беше в основата на създаването на Narrativia – продуцентска къща, която според плановете му трябваше да започне работа върху „Светът на диска”. Сега компанията подписа договор за съвместна работа с две филмови студия – Motive Pictures и Endeavour. Още не е ясно върху кои от книгите на Тери Пратчет ще се концентрира сътрудничеството им.

Много от творбите на автора са екранизирани с различен успех. Телевизия Sky например предложи на зрителите си „Дядо Прас”, „Цветът на магията” и „Пощоряване”. Amazon Prime също посегна към култовите книги и засне сериал по „Добри поличби”, като отзивите бяха предимно положителни.

Събира ни любовта към литературните произведения и обещанието да сътворим великолепна серия, която да стартира с няколко от най-известните истории от пронизващо жлъчния и сатиричен свят на сър Тери, се казва в официалното съобщение на Narrativia.

DISCWORLD-Fantasy-Book-series-will-have-new-screen-adaptations

Въодушевена е и Риана, дъщерята на писателя. „Книгите от „Светът на диска” са извор на радост за милиони читатели по света. Напълно заслужено. Всеки един абзац, фраза или бележка са написани брилянтно и старателно. Решени сме да пренесем света на Тери и на екрана във вида, в който заслужава”, добавя Роб Уилкинс, управител на Narrativia.

Последната засега адаптация по книга на Тери Пратчет е от началото на 2020 г. БиБиСи пусна продукция, снимана по „Градската стража”. Мрачната киберпънк визия в духа на „Блейд Рънър” обаче събуди доста критики. Едно от обвиненията е, че се предлага невярна версия на книгите на Пратчет. Но сега очевидно има светлина в тунела!

Лира.бг по материали от Narrativia

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

„Където пеят раците” пое към големия екран

Рийз Уидърспун стои зад проекта за филмиране на книгата Актрисата и продуцент е сред почитателите …