Начало / Свят / Книгите на Тери Пратчет ще дочакат точна адаптация

Книгите на Тери Пратчет ще дочакат точна адаптация

Дъщерята на писателя също гарантира това

discworld-adattamento-2

Самият Пратчет беше в основата на създаването на Narrativia – продуцентска къща, която според плановете му трябваше да започне работа върху „Светът на диска”. Сега компанията подписа договор за съвместна работа с две филмови студия – Motive Pictures и Endeavour. Още не е ясно върху кои от книгите на Тери Пратчет ще се концентрира сътрудничеството им.

Много от творбите на автора са екранизирани с различен успех. Телевизия Sky например предложи на зрителите си „Дядо Прас”, „Цветът на магията” и „Пощоряване”. Amazon Prime също посегна към култовите книги и засне сериал по „Добри поличби”, като отзивите бяха предимно положителни.

Събира ни любовта към литературните произведения и обещанието да сътворим великолепна серия, която да стартира с няколко от най-известните истории от пронизващо жлъчния и сатиричен свят на сър Тери, се казва в официалното съобщение на Narrativia.

DISCWORLD-Fantasy-Book-series-will-have-new-screen-adaptations

Въодушевена е и Риана, дъщерята на писателя. „Книгите от „Светът на диска” са извор на радост за милиони читатели по света. Напълно заслужено. Всеки един абзац, фраза или бележка са написани брилянтно и старателно. Решени сме да пренесем света на Тери и на екрана във вида, в който заслужава”, добавя Роб Уилкинс, управител на Narrativia.

Последната засега адаптация по книга на Тери Пратчет е от началото на 2020 г. БиБиСи пусна продукция, снимана по „Градската стража”. Мрачната киберпънк визия в духа на „Блейд Рънър” обаче събуди доста критики. Едно от обвиненията е, че се предлага невярна версия на книгите на Пратчет. Но сега очевидно има светлина в тунела!

Лира.бг по материали от Narrativia

Прочетете още

245219_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 юли – 14 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Призраци на Камино от Джон Гришам 2. Пътника без лице от Никола Бьогле …