Начало / България / Читателски чат и телефон функционират вече в „Хеликон”

Читателски чат и телефон функционират вече в „Хеликон”

Книжари предлагат информация и поръчки онлайн от 10 до 17 ч.

aaron-burden-v0HbU2CNJFs-unsplash

Трудният момент дава на всички ни възможност да обогатим начина, по който общуваме – и така се раждат прекрасни нови инициативи! Точно от тях са читателският чат и телефон, които разкри онлайн книжарницата на „Хеликон”. Докато „каменните” обекти затвориха в знак на социална ангажираност и солидарност с извънредните мерки, виртуалният „Хеликон” работи на все по-високи обороти. Вместо да изживяват дълги и празни дни пък част от книжарите се превърнаха във вещи консултанти, които са готови да дадат съвет, да помогнат да намерите търсената книга и да придвижат поръчката, така че четивото да е в ръцете на читателите си възможно най-скоро.

chat

Чата може да видите лесно и бързо, стига да отворите онлайн книжарницата с познатата марка. В долния десен ъгъл на устройството ви ще се появи симпатичен надпис „На линия сме…

Пишат ни за всякакви неща – споделя Мая Касабова, един от „виртуалните” книжари на „Хеликон”. – Търсят се книги, като заглавията са повече от разнообразни. Питат ни за такива, на които е отбелязано, че са изчерпани, или пък молят за помощ при придвижване на поръчката.

Интересното е, че читателският чат на „Хеликон” вече привлича и англоезични читатели, иначе българските търсят например семейни романи като „Малки жени” или пък с астрологична тематика. Много са тези, които питат за книги за по-възрастните си роднини и родители, които сега са принудени да спазват по-тежък режим на социална дистанция – да речем, „Мостовете на Медисън” или подобно четиво. Радостното е, че всички тези въпроси получават веднага отговор, защото книжарите знаят как да упътят, какво да препоръчат, къде да акцентират…

Всичко това важи и за читателския телефон – на 02 460 40 40 може да зададете въпроса си и тутакси да получите компетентна консултация по отношение на хилядите заглавия в онлайн книжарницата на „Хеликон”. Заповядайте – прекрасна е възможността и в тези времена да поговорим с някого, който обича книгите, при това книжар.

Лира.бг по информация от книжарска верига „Хеликон”

Прочетете още

245219_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (24 юни – 30 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Призраци на Камино от Джон Гришам 2. Дарбата от Нора Робъртс 3. …