Начало / България / Организаторите на конкурса „Кукери” канят деца от цялата страна

Организаторите на конкурса „Кукери” канят деца от цялата страна

Какво е прошката, от кого я искаме, кога я даваме, има ли ден за прошка или не трябва да чакаме? С тези въпроси кметството и читалището във втория по големина град в община Бургас – Българово се обръщат към всички деца в страната и отправят към тях покана за участие в петия национален конкурс за детско творчество „Кукери“, съобщи burgasnews.com.

Подтемата на конкурса тази година е „Прошка“. Всички деца на възраст от 5 до 15 години могат да вземат участие, като представят своята интерпретация по темата в някоя от следните категории:
изобразително и приложно изкуство: рисунка, колаж, маска, стъклопис, керамика, текстил, др. /без ограничение на изразните средства/
фотография: снимки на възстановки на обичая Сирни заговезни или такива, запечатали мигове на прошка, помирение, извинение
литература: стихотворения, есета, спомени, интервюта, приказки, др./до 2 стр./

Творбите (не повече от 2 от участник) трябва да бъдат изпратени не по-късно от 20.02.2012 г. на адрес: гр. Българово, община Бургас, ул. „Първи май“ 1, НЧ „Съгласие“. Фотографиите и литературните произведения могат да бъдат изпращани и в електронен формат на е-мейл: saglasie1905@abv.bg. Таксата за участие е 5 лв. и следва да бъде изпратена с пощенски запис на адреса на читалището. Участниците могат да бъдат както индивидуални, така и школи.

Във всяка категория ще бъдат раздадени единични първа, втора и трета награда и награда за най-добра школа. За всички ще има осигурени сувенири.

Заключителният етап на конкурса ще се проведе на 26 февруари – Сирни заговезни. Тогава ще бъдат раздадени наградите на победителите. За всички участници ще има организиран кукерски празник и фолклорен концерт.

Повече информация за конкурса – на тел. 05915 20 94 – НЧ „Съгласие“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …