Начало / Любопитно / Пролетта празнуваме с хубава книга

Пролетта празнуваме с хубава книга

Направо е препоръчително да се усмихнем и да си честитим новия сезон

aaron-burden-L992Gcv8rQo-unsplash

Насред всичката бъркотия и притеснения имаме нужда от слънце, надежда и… хубава книга. Нали самият Лао Дзъ казва, че който успее да види страха, винаги ще е в безопасност! Мъдрост, над която може да се замисли човек, а може и просто да оставим пролетното слънце да ни погали…

Астрономическата пролет тази година настъпи в 5,49 на 20 март. От една страна, човек винаги се чувства някак приповдигнат – леко му е и щастливо. Природата се събужда, всичко сякаш започва отначало. От друга, пак ни чака и смяна на времето – но това ще се случи на 29 март

Самите дни покрай настъпването на пролетта също са много шарени и специални – на 20 март, заедно с пролетта, празнуваме и щастието. Казахме ви, пролетта винаги означава и усмивка на лицето!

Искаме да сме щастливи – специални идеи от Хеликон.бг

И как да посрещнем новия сезон, ако не със стих… На 21 март е денят на поезията, а заедно с това и на гората. На 22-и пък се отбелязва и чества водата. Все неща, които правят възможен живота ни на земята.

Вижте цветовете на гората в „зелената“ селекция на Хеликон.бг

Затова и посоката е към повече оптимизъм, повече срещи с приятели, повече хубави книги. Всичко това ще ни донесе пролетта!

parva_prolet

Ако искате предложения от нас – веднага посочваме към „География на мъдростта”, защото Ерик Уайнър умее да събужда най-хубавата ни страна.

И още малко философия, но от древни времена – много интригуваща е сбирката, посветена на Лиедзъ, която може да намерите в Хеликон.

Добавяме и присъщия на Мирзакирим Норбеков поглед към живота – една от книгите му се казва „Болест ли? По дяволите!”

Ясно е, че сега не е време за болести – защото вече е пролет.

Вдъхновение за пролет от Хеликон.бг
Първа пролет ви честити и Краси Проданов

Прочетете още

joyce-hankins-boR7SuyzB7Q-unsplash

10 книги, за които най-често лъжем, че сме прочели

Така сами се чувстваме по-значими „Чела ли си тази книга?“, пита ни приятел, а ние …