Начало / Ревюта / Кристофър Едж владее майсторството да пише за деца

Кристофър Едж владее майсторството да пише за деца

Освен забавни и увлекателни, книгите му умеят да формират малките читатели

_methode_times_prod_web_bin_ee6ad012-0a67-11e7-85f8-9e9ad2f5cb5c

Кристофър Едж стана известен с романа си „Другите светове на Алби Брайт“, който бе избран от „Индипендънт“ за една от най-хубавите детски книги на 2017-а, а ето че сега ни предлага нещо ново – ако съдим по заглавието, и тук формулата е същата. Разтваряме „Уравнението на Джейми Дрейк“ (изд. „Софтпрес“, превод Александър Маринов, 192 стр.).

Британският писател сам казва за себе си, че като дете е прекарвал почти цялото си време в библиотеката, така че обича хубавите истории. А ето че и сам създава вече такива. Нещо повече, Кристофър Едж нашумя и със своя наръчник „Как да станеш страхотен автор“, който също беше ориентиран към децата, но честно казано, събуди вниманието и на много възрастни.

Писателят винаги съчетава изпълнените с приключения сюжети с нещо поучително и полезно. Този път е посветил книгата си на астрономията и астрофизиката

edge

Авторът включва много реални факти – Джейми расте с необикновен баща, който е астронавт в Международната космическа станция. Само че вместо баща-герой малкото дете иска просто обикновен татко, който да си стои вкъщи.

Кристофър Едж обяснява на децата сложни теории и факти със силата на художественото писане – просто приближава до тях една материя, която да ги накара и да четат повече, и да мечтаят, и наред с това да знаят важното за света покрай нас. Така създава и новата си книга, а в резултат „Уравнението на Джейми Дрейк“ става и за забавление, и да се посмееш, но и да научиш нещо! А когато говорим за детски писател, това вече се равнява на майсторство.

Текст Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

402663358_830825805719710_5351028147995804816_n

Денят на четенето привлече близо 180 хиляди участници

Първото издание ще остане паметно 177609 души – това е точната бройка, която публикуваха организаторите …