Начало / Ревюта / Кристофър Едж владее майсторството да пише за деца

Кристофър Едж владее майсторството да пише за деца

Освен забавни и увлекателни, книгите му умеят да формират малките читатели

_methode_times_prod_web_bin_ee6ad012-0a67-11e7-85f8-9e9ad2f5cb5c

Кристофър Едж стана известен с романа си „Другите светове на Алби Брайт“, който бе избран от „Индипендънт“ за една от най-хубавите детски книги на 2017-а, а ето че сега ни предлага нещо ново – ако съдим по заглавието, и тук формулата е същата. Разтваряме „Уравнението на Джейми Дрейк“ (изд. „Софтпрес“, превод Александър Маринов, 192 стр.).

Британският писател сам казва за себе си, че като дете е прекарвал почти цялото си време в библиотеката, така че обича хубавите истории. А ето че и сам създава вече такива. Нещо повече, Кристофър Едж нашумя и със своя наръчник „Как да станеш страхотен автор“, който също беше ориентиран към децата, но честно казано, събуди вниманието и на много възрастни.

Писателят винаги съчетава изпълнените с приключения сюжети с нещо поучително и полезно. Този път е посветил книгата си на астрономията и астрофизиката

edge

Авторът включва много реални факти – Джейми расте с необикновен баща, който е астронавт в Международната космическа станция. Само че вместо баща-герой малкото дете иска просто обикновен татко, който да си стои вкъщи.

Кристофър Едж обяснява на децата сложни теории и факти със силата на художественото писане – просто приближава до тях една материя, която да ги накара и да четат повече, и да мечтаят, и наред с това да знаят важното за света покрай нас. Така създава и новата си книга, а в резултат „Уравнението на Джейми Дрейк“ става и за забавление, и да се посмееш, но и да научиш нещо! А когато говорим за детски писател, това вече се равнява на майсторство.

Текст Краси Проданов

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

reading-925589_1920

Пет книги за лятно настроение

Нека отпразнуваме най-топлия сезон с нещо слънчево за четене Лятото винаги ни носи едно такова …