Начало / Без категория / „Хеликон” събра младите магьосници от света на Хари Потър

„Хеликон” събра младите магьосници от света на Хари Потър

Нощта на най-известното дете-вълшебник се проведе в цялата страна

83948277_10158119100118060_5908550049129824256_o

Събитието се провежда от 2016-а насам под егидата на издателите на книгите от „Егмонт“, като всеки път има и специална тема. Този път акцент в програмата беше Тримагическият турнир, но почитателите на Хари Потър с помощта на книжарите на „Хеликон“ изпълниха празника с какво ли не.

Магьосническо средище в Нощта на Хари Потър за мнозина се оказаха точно книжарници „Хеликон”. В Бургас например магията се лееше с пълна сила, а с интерес се очакваше и викторината, свързана с книгите на Джоан К. Роулинг. Под вещото ръководство на Ванеса, Елена, Десислава, Пресиана и Анна празникът се оказа повече от весел, по думите на Петя Семова от бургаската книжарница.

На бул. „Патриарх Евтимий” в София пък предлагаха включване в Нощта с помощта на Разпределителна шапка. Влюбените в Хари Потър можеха да пробват късмета си и да видят в кой от домовете, описани в книгите, ще попаднат, разказа ни Мая Касабова, която работи там. Пирон в програмата обаче беше конкурсът за костюми, спечелен от Дамян, който се беше превъплътил в кожата (и дрехите) на Седрик Дигъри от Хафълпаф – според Дамян именно това е най-доблестният и интелигентен ученик в Хогуортс. Самият костюм се състоеше от мантия, поръбена с жълто и черно, цветовете на дома Хафълпаф, както и шал в същите тонове.

„Хеликон” отвори врати за млади магьосници също в Пловдив, а и в Кърджали. Точно там програмата се състоеше от Тримагическа викторина, игрословица, а също и създаване на чорапи за Доби. Имаше и Загадка на Сфинкса, като всички бяха идеално подготвени и… усмихнати, споделят книжарите от тамошния „Хеликон“. Специално внимание заслужава презентацията за Хари Потър и художника Любен Зидаров, представена от учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в града.

Повече от хубави бяха и наградите за участниците. Наред с ваучерите за „Хеликон”, победителите от викторините и конкурсите получиха специални пластики с логото на Нощта на Хари Потър.

Вижте още вълнуващи снимки от събитието!

По материали от книжарите на „Хеликон”
Използвани са и снимки от Бургас на Александра Ганчева

Прочетете още

243667_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. През август ще се видим от Г. Г. Маркес 2. Ръкописът от …