Начало / Ревюта / Всичко е прецакано в новата книга на Марк Менсън

Всичко е прецакано в новата книга на Марк Менсън

Завръща се авторът на „Тънкото изкуство да не ти пука”

manson_site_2

Американецът има нова визия за живота – и тя започва с отчайващото признание, че… всичко е прецакано. Остава да разберем дали пък човекът, който ни учеше да не ни пука, не се е предал собственоръчно пред обстоятелствата.

Една от силните маркетингови страни на „Тънкото изкуство да не ти пука” беше сигнално оранжевата корица. Сега пък „Всичко е прецакано” е в синьо-лилавата гама. Казват, модерен цвят за 2020-а…

Иначе нивото на провокация по страниците е запазило високите си стойности. Но и за това ще стане дума…

„Всичко е прецакано” е посветена на един феномен – живеем добре, а в същото време сме хронично недоволни. Затова писателят дава простор на острото си перо и заключенията му са повече от любопитни. Едно от главните неща, които се опитва да прокара в мозъците ни, е умението да намерим златната среда. Точно така ще се върне и очарованието на живота според Марк Менсън.

Оригиналните наименования и корици съдържат закачка, която се изгуби в българските издания

61MiWrAgKJL

Криза на смисъла, така нарича положението в света ни днес авторът на „Всичко е прецакано”. Според него проблемите ни са от чисто психологическо естество.

По много интересен начин писателят обяснява защо в книгите си използва на моменти направо вулгарен език. Мнозина ще си кажат: „Е, да, без вулгарностите първата книга на Менсън, „Тънкото изкуство да не ти пука“, нямаше да е бестселър в 13 страни по света.

Но ето че самият той споделя как именно този език сякаш отлепя хората от апатията и ги кара да потърсят алтернатива. Освен това, защитава се авторът, самото понятие за вулгарност е нещо много относително. Думи, чиято употреба преди 50 или 100 години се е смятала за напълно приемлива, днес направо обиждат.

Любов към онова, което ни носи съдбата – и това проповядва в новата си книга Марк Менсън. Но дали е възможно да постигнем такова състояние в живота… Вярваме, че неговата „Всичко е прецакано” ще ни помогне. Нали на корицата е име на толкова оправен автор – Марк Менсън.

Текст Краси Проданов

Прочетете още

228292_b

Вечните романтични истории – „Ема“

Роман забавен и проницателен „Ема“ на Джейн Остин излиза през 1815-а – историята на млада жена …