Начало / Свят / Кормак Маккарти написа сценарий за филм

Кормак Маккарти написа сценарий за филм

Писателят Кормак Маккарти написал сценарий за филм, информира „Гардиън”. Както е известно, романите на 78-годишния автор „Няма място за старите кучета” и „Пътят” бяха превърнати в успешни прожекции. Носителят на „Пулицър” изненадал своите агенти, като вместо ръкопис за нова книга им предал сценарий.

Проектът е с работно заглавие „Съветникът” и проследява историята на адвокат, проявил лакомия и забъркал се в бизнеса с наркотици. Продуцентите на филма „Пътят” са се захванали с ръкописа на Маккарти. Според тях е възможно това да се превърне в една от най-силните творби на писателя.

За първи път от много години Маккарти се занимава с подобно нещо. През 1974 и 1975 г. той работил върху сценария на филма „Синът на градинаря”, който излезе в началото на 1977 г.

Кормак Маккарти е американски писател и драматург, роден през1933 г. Главно пише романи – има 10 романа. Стилът е много мрачен, като често книгите му излъчват отчаяние, безпомощност и имат тъжен край. Най-известните му творби са „Няма място за старите кучета” и „Пътят”. Често е сравняван с Уилям Фокнър.

Книги на Кормак Маккарти тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

louise-erdrich-american-writer-poses-during-portrait-news-photo-1623439813

Потомка на индианци спечели „Пулицър”

Луиз Ърдрич е позната и у нас 67-годишната писателка произхожда от Литъл Фолс в Минесота. …