Начало / Читатели / Шест книги с аромат на Коледа и канела

Шест книги с аромат на Коледа и канела

Избрахме по нещо за всяка възраст, за всеки вкус

196876_b

За щастливи детски очи„Коледни писма от Феликс“

Ето едно хубаво детско четиво, което е способно да направи всеки малчуган повече от радостен. „Коледни писма от Феликс“ е книжка от популярната поредица за едно симпатично зайче. Обикновено Феликс пътува и пише писма. И сега става така – зайчето изчезва от дома си, но се оказва, че обикаля света с Дядо Коледа за какъв по-хубав предколеден сюжет може да мечтае едно дете, а уверяваме ви, че благодарение на тази книжка, то ще фантазира и ще играе дълго, като с ваша помощ може да научи и още хубави факти за празника.

220955_b

Вместо атмосфера на спокойствие и уют – „Всичко започна на Коледа“

Какво са празниците без онова, което обичаме най-много… Човек си представя, че ще си създаде атмосфера на спокойствие и уют, за които мечтае цяла година. Обикновено действителността се различава, но нека не сме лоши пророци… Така обаче стоят нещата във „Всичко започна на Коледа“ от Джени Хейл. Сюжетът е закачлив и романтичен. Оказва се, че Холи ще прекара празниците в неочаквана компания, защото Джоузеф е в лапите на снежна буря. Така че на него се пада ролята на непоканения гостенин. От една конфузна ситуация Джени Хейл създава приключение, което може да ви накара и вие като героинята Холи да запретнете ръкави и да се впуснете в печене на сладки, в украсяване с какво ли не… Но нали това е целта – да е светло и радостно, защото идват празници!

221304_b

Животът, превърнат в приказка – „Златна книга за Коледа“

Луксозното и стилно издание представя на точно 256 страници много популярни български и преводни приказки, стихотворения, песнички и поеми за Коледа. Съставител на представителната празнична книга – и така можем да я наречем, е Любомир Русанов, а по страниците има илюстрации от общо шестима български художници! Списъкът на писателите и поетите също е повече от дълъг, като има и стари, класически майстори, но и съвременни имена. И за да не сме голословни, ето няколко стиха, на които сякаш точно сега е времето да се порадваме:

Бъдни вечер ей настана,
утре е година нова,
в къта чака за зарана
вейка дрянова, сурова

Досетихте се, нали… Разбира се, че това е дядо Вазов! Неговото стихотворение „Бъдни вечер“ е само една от стотиците творби, включени в „Златна книга за Коледа“.

221332_b

Напомняне да открием време за себе си – „Мистерии по Коледа“

Празникът заслужава да му се посветим истински и от сърце, но без да забравяме себе си. Затова се зарадвахме на леко мистичния и мрачен сборник с разкази „Мистерии по Коледа“. В него се крият истински съкровища – можем да се насладим на Гилбърт Честъртън, на голямата Агата Кристи, на Антъни Хоровиц, дори на Артър Конан Дойл или пък например на Дороти Сейърс. Общо деветима от най-добрите създатели на криминални истории ни предлага „Мистерии по Коледа“. И е напрегнато, и е забавно, пък и добрите по правило побеждават. А от какво друго се нуждаем на края на годината, ако не точно от това – хубави мигове с книга в ръка.

215563_b

Вълшебства за празника – „Класически коледни истории“

Книгата е побрала най-прочутите разкази на коледна тематика. Началото е за „Лешникотрошачката“, а после вълшебствата се редуват едно след друго. Следват О.Хенри, Братя Грим Все добре познати имена, някои от които виждаме в непозната светлина. А именно насред светлинките наоколо разгръщаме „Класически коледни истории“, че да ни стане и на самите нас още по-коледно!

221333_b

За да е семейството заедно – „Коледна песен“

Ако има вечна коледна история, титлата по правило принадлежи на добре познатата книга на Чарлз Дикенс. Излязла преди вече 177 години, тя създава по един великолепен начин усещането за празник. Писателят майсторски описва всичко онова, заради което обичаме Коледа. Нещо повече, „Коледна песен“ ни прави самите нас по-добри хора. Сигурно затова томчето се чете и препрочита с удоволствие, а и до днес остава един от най-обичаните подаръци за празника.

Коледни аромати и книги от Краси Проданов

Прочетете още

newsletter_m

Ухание от хубави книги през март

Ето заглавията, които ще са най-търсени този месец в „Хеликон“ „ТАТЯНА ЛОЛОВА от А до …