Начало / Свят / Излиза албум на Майкъл Джексън по стихове на Робърт Бърнс

Излиза албум на Майкъл Джексън по стихове на Робърт Бърнс

Предстои да излезе албум на вече покойния Майкъл Джексън, посветен на творчеството на шотландския поет Робърт Бърнс, информира „Гардиън”. Джако е записал няколко поеми, с помощта на музикалния промоутър Дейвид Гест. Гест обяви намеренията си да дари записите на музея на Бърнс в Шотландия.

Този албум е един от най-непознатите проекти на Джексън. За неговото съществуване стана ясно за първи път през 2008 г., но е направен през 80-те години на миналия век. Дейвид Гест казва, че идеята е била да се направи мюзикъл, а Краля на попа е искал да напише музиката. Двамата са били големи фенове на Робърт Бърнс.

„Казах на Майкъл, нека направим пиеса за живота на Бърнс. Той пожела да помогне с музиката. Вярваше в проекта много силно. Взехме 8 или 10 поеми и ги записахме със съвременна музика. Текстовете не са променяни. Сред тях е „Том О’Шенър”.

Майкъл Джексън е американски певец и текстописец, роден през 1958 г. Известен е като краля на попа. Макар противоречива личност, е признат за един от най-емблематичните изпълнители. Умира през 2009 г., като му се отдават почести по цял свят.

Дейвид Гест е музикален промоутър. Най-известен е с това, че е бивш съпруг на актрисата Лайза Минели.

Свързани заглавия
Майкъл Джексън предсказал смъртта си в стихотворение

Книги за Майкъл Джексън тук

Книги от Робърт Бърнс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

800px-Mural_(8353420692)

Славният Швейк стана на 100

Романът остава недовършен Първата идея за Швейк хрумнала на Ярослав Хашек веднъж, след като се …