Начало / Читатели / Декември е време да спрем и да прочетем хубава книга

Декември е време да спрем и да прочетем хубава книга

Ето най-интригуващото, което ще излезе преди празниците

221801_b

„Топ мистериите на света“ е нещо като продължение на „Топ мистериите на България“. А точно тази книга стана най-продавана в раздел Нехудожествени на „Хеликон“. Влогърът Слави Панайотов слага по този начин точка на една успешна и емоционална година, в която се превърна и в един от най-четените автори, пък и изкачи Мусала с… 15 хил. свои поддръжници :)

221847_b

„Среднощно слънце“ – както се казва, още не сме си дочели „Нож“, а ето че идва нова книга от Ю Несбьо. Този път обаче Хари Хуле липсва в сюжета, защото това е от самостоятелните романи на норвежеца. Но по всичко личи, че и така е дяволски добър – „Среднощно слънце“ има номинация за най-добър криминален роман в Норвегия и дава възможност да спазим скандинавската традиция и на Коледа да разтворим някоя… брутална книга :)

221890_b

„Пазителите“Джон Гришъм пък се е превърнал в част от нашата си Коледа. Традиция е през декември да излиза нова книга от майстора на трилъра и 2019-а няма да е изключение. „Пазителите“ на всичко отгоре е повече от актуална, защото вече четири седмици е сред бестселърите на „Ню Йорк Таймс“. Определено препоръчваме!

221507_b

„Сигнал за живот“ – хубавите трилъри са по три, така че добавяме и този на Жозе Родригеш душ Сантуш. Обичаният португалски автор този път изненадва, защото обръща гръб на злободневните земни афери – и се отправяме на едно пътешествие в Космоса. Към Земята са се насочили извънземни и един криптолог има само три дни на разположение, че да отговори на въпроса каква ще е мисията им в нашия дом.

221609_b

„Институтът“ придава още повече напрежение в нашата декемврийска подборка. Новата заигравка на Стивън Кинг с нервите ни се прие повече от добре в Щатите. Книгата престоя и осем седмици сред бестселърите на „Ню Йорк Таймс“. А сюжетът е като влакче на ужасите – само дето последната му спирка е в тайнствен институт, в който измъчват надарени деца…

221640_b

„Розата на Тюдорите“ е повече от благородно четиво, посветено на най-могъщата кралска династия в историята на Великобритания – Тюдорите. Книгата е създадена от Мери Грифит – любопитен автор, който очевидно притежава умението да препредава по интригуващ начин онова, което е останало назад във вековете.

221878_b

„Класически наръчник за любовта“ – това е великолепен финал на декемврийската ни селекция! Защото Коледа и Новогодишните празници се нуждаят от доза шармантност и блясък. И от широка усмивка, каквато в случая ни предлага Кърсти Грийнуд. Героинята ѝ Джесика е по-неоправна в този живот и от Бриджит Джоунс, ако това изобщо е възможно :)

Декемврийска селекция на Краси Проданов

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …