Начало / Ревюта / „Веригата“ спира дъха на всички родители

„Веригата“ спира дъха на всички родители

Най-лошият им кошмар се превръща в реалност в романа на Ейдриън Маккинти

veri

Веригата“ ни среща с тринадесетгодишната Кайли О‘Нийл и майка ѝ Рейчъл. На път към своята онколожка Рейчъл О‘Нийл получава анонимно обаждане, което я оставя без дъх. Дъщеря ѝ е отвлечена на път за училище и няма да бъде освободена, ако Рейчъл не изпълни задачите, които Веригата ѝ постави. Ако иска да спаси дъщеря си, тя трябва да заплати определена сума и да отвлече нечие чуждо дете. Дъщеря ѝ ще бъде освободена, когато родителите на похитеното от нея дете отвлекат друго. И ако някое от поставените условия бъде нарушено, нейната Кайли ще бъде убита.

Правилата са ясни – без полиция, без журналисти, без политици. Каквото и да правиш, не трябва да прекъсваш Веригата, тя трябва да бъде продължена. Веригата е безмилостна и силна. Тя те наблюдава. Една малка грешка и всичко приключва.

Две неща трябва да запомниш: Първо, не си първата и със сигурност няма да си последната. Второ, запомни, че не става дума за пари. Става дума за Веригата.

В този спиращ дъха психотрилър ставаме свидетели на борбата на една майка за спасението на детето ѝ. Решена на всичко, за да освободи дъщеря си, тя минава всички граници на нормалното и допустимото. И ще се превърне в жертва, похитител, престъпник. Брилянтно замислена, но и ужасяваща история. Влиза под кожата ти още в самото начало и не те пуска до самия край.

Ревю на Ивелина Маринова
Авторът е книжар в сливенската книжарница Хеликон

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243427_b

Децата ще заобичат книгите след срещата си с Хайди

Нова поредица носи радост за малките читатели Графичният роман „Ново училище и други бедствия“ разказва …