Начало / Ревюта / Пол Маккартни предлага игра и книжка

Пол Маккартни предлага игра и книжка

Хей, дядо Готин!“ дава на децата най-важното – внимание

paul

Заглавието на Пол Маккартни звучи като име на песен или като поздрав, с който почитателите му днес биха го посрещнали на концерт, защото… извън вечната музика на „Бийтълс„, той наистина е дядо, има 8 внуци!

В книжката са само четири, и хем скучаят, хем всичко бързо им омръзва. Но Луси, Том, Ем и Боб са късметлии със стария Едуард Маршал Старши, нищо че той ги нарича „хлапаци“. Според тях пък е „готин“, щом улавя настроенията им. Плаж, пустиня, планина – няма нужда да се ходи толкова далече, нужен е един компас в джоба, няколко картички и почти заклинателното: „Иглата върти се, както приляга, магията нека започне веднага“. След куп въображаеми опасности пътешествието завършва там, откъдето не е мръднало – вкъщи, по леглата, и трябва да благодарим на Пол Маккартни, че ни подсеща как да играем с децата така, че да се почувстват герои в приключения и накрая да заспят сладко изморени.

Книгата е за съвсем малки читатели, за родители, баби и дядовци, които винаги имат някоя история подръка, а ако не се сещат – илюстрациите на Катрин Дърст ще им помогнат. За фон към четенето и спомен от младостта нека си пуснат най-любимото парче на Бийтълс!

Текст Людмила Еленкова

Прочетете още

03

И малкият може да е герой – истории с хамстер за храбри деца

Приключенията на Били се четат с усмивка Хамстера Били търси нови приятелчета сред българските деца …